×
×
Brzo i fino: Jaja punjena kremom od šunke
Recepti

Brzo i fino: Jaja punjena kremom od šunke

Kuhana i punjena jaja nisu samo za Uskrs. Uvedite ih u jelovnik kao međuobrok ili dio večere. Osim odličnog okusa, zbilja i divno izgledaju.

Omlet, na oko, fritaja. Najčešći su to načini na koje pripremamo jaja. Ako niste ljubitelj kuhanih jaja jer su preobična i dosadna, nakon ovog recepta ćete ih možda gledati drugim očima. Ili nepcem.

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
30 min
uteg
BROJ OSOBA
4
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Kuhana šunka

Priprema:

  1. Tvrdo kuhana jaja prerežite na pola po dužini. Izvadite žumanjke. Šunku usitnite nožem ili u sjeckalici, pazeći da se ne pretvori u pastu. Krastavce također usitnite.
  2. Šunku i krastavce pomiješajte s krem sirom. Namrvite kuhane žumanjke pa dodajte majonezu i senf. Doradite okus solju i paprom, po želji.
  3. Smjesu stavite u vrećicu za ukrašavanje pa napunite svaku polovicu jajeta. Ovo možete napraviti i žličicom.
  4. Pospite nasjeckanim svježim peršinom ili vlascem pa poslužite.