Ako tražite novi način pripreme carskog mesa, potražite inspiraciju u istočnim kuhinjama. Taj krajnje jednostavan komad svinjetine se u orijentalnoj kuhinji priprema na razne načine, kombinira s brojnim namirnicama i poprima raznolike okuse.
U dosadašnjim receptima smo dokazali kako carsko meso može biti puno više od sastavnog dijela plate miješanog mesa s roštilja.
Idemo korak dalje pa ćemo od ovog komada svinjetine napraviti sočnu i hrskavu grickalicu koju nećete moći prestati jesti.
SASTOJCI
Priprema:
- Narezano carsko meso stavite kuhati u vrelu vodu. Kuhajte sve dok meso i masnoća ne poprime bijelu boju. Kuhano carsko meso izvadite van i ostavite da se ohladi.
- Potom svaku šnitu mesa poprečno narežite na trakice. Debljinu odredite prema vlastitom ukusu.
- Meso stavite u duboku posudu, prelijte ga sa soja umakom, dodajte sol i šećer pa dobro promiješajte. Dodajte kukuruzno brašno i promiješajte tako da se svaki komad mesa dobro obloži brašnom. Ostavite meso u ovoj marinadi oko pola sata.
- Zagrijte veću količinu ulja pa prepržite trakice carskog mesa, dok ne dobiju lijepu zlatnu boju. Trakice odložite na papirnati ručnik da upiju višak masnoće.
- Ovako pripremljeno carsko meso poslužite uz umak i povrće po želji.