×
×
Carsko meso: Pripremite ga kao grickalicu
Recepti

Carsko meso: Pripremite ga kao grickalicu

Kuhano, marinirano pa prženo – ovako pripremljeno carsko meso oduševit će vas svojom mekoćom, sočnosti i hrskavosti.

Ako tražite novi način pripreme carskog mesa, potražite inspiraciju u istočnim kuhinjama. Taj krajnje jednostavan komad svinjetine se u orijentalnoj kuhinji priprema na razne načine, kombinira s brojnim namirnicama i poprima raznolike okuse.

U dosadašnjim receptima smo dokazali kako carsko meso može biti puno više od sastavnog dijela plate miješanog mesa s roštilja.

Idemo korak dalje pa ćemo od ovog komada svinjetine napraviti sočnu i hrskavu grickalicu koju nećete moći prestati jesti.

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
60 minuta
uteg
BROJ OSOBA
4
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Carsko meso

Priprema:

  1. Narezano carsko meso stavite kuhati u vrelu vodu. Kuhajte sve dok meso i masnoća ne poprime bijelu boju. Kuhano carsko meso izvadite van i ostavite da se ohladi.
  2. Potom svaku šnitu mesa poprečno narežite na trakice. Debljinu odredite prema vlastitom ukusu.
  3. Meso stavite u duboku posudu, prelijte ga sa soja umakom, dodajte sol i šećer pa dobro promiješajte. Dodajte kukuruzno brašno i promiješajte tako da se svaki komad mesa dobro obloži brašnom. Ostavite meso u ovoj marinadi oko pola sata.
  4. Zagrijte veću količinu ulja pa prepržite trakice carskog mesa, dok ne dobiju lijepu zlatnu boju. Trakice odložite na papirnati ručnik da upiju višak masnoće.
  5. Ovako pripremljeno carsko meso poslužite uz umak i povrće po želji.