Teško je odoljeti kobasici začinjenoj jednim od omiljenih začina – češnjakom. Pikantnog i domaćeg štiha, češnjovke će izvrsno pasati uz blagi i slatkasti pire od batata.
Uz ovaj dvojac suprotnosti koje se odlično slažu dodali smo i salatu zemljanih okusa cikle i mrkve, podignutih blagom reskošću jabuke i kiselošću limunovog soka. Prava kombinacija za hladne dane, a ni boje neće odmoći u tjeranju sivila.
SASTOJCI
Za salatu od cikle:
Za pire od batata:
Za posip:
Priprema:
- Ogulite i očistite ciklu, mrkve i jabuku pa sve naribajte i pomiješajte. Dodajte šećer, sok limuna, ulje, sol i papar, dobro promiješajte te pospremite u hladnjak.
- Batat ogulite, narežite na deblje ploške pa ploške na četvrtine. Stavite u lonac hladne vode i kuhajte dok ne omekša, oko petnaest minuta.
- U tavi zagrijte suncokretovo ulje pa pecite kobasice osam do deset minuta, povremeno okrenite tako da se ispeku sa svih strana.
- Batat ocijedite i pustite nekoliko minuta u cjedilu. Preselite ga u zdjelu, dodajte maslac i slatko vrhnje pa izgnječite u pire. Potom ubacite origano, muškatni oraščić, sol i papar i sve dobro izmiješajte.
- U tanjur poslužite pire od batata pa dodajte salatu od cikle te je pospite nasjeckanim orasima. Dodajte i kobasice te sve pospite nasjeckanim svježim peršinom.