×
×
Brzi domaći ćevapi u umaku od kajmaka
Recepti

Brzi domaći ćevapi u umaku od kajmaka

Osnovni recept za brzo pripremljene domaće ćevape je nešto što svatko treba imati pri ruci. Za ekstra užitak, pridružite im domaće lepinje i umak od kajmaka.

Složit ćete sa mnom kada kažem da su ćevapi ili ćevapčići jedno od najpoznatijih i najpopularnijih jela naše šire regije.

Svako područje ima neki svoj trik, “tajni” začin ili neizostavan korak u pripremi ćevapa zbog kojeg se smatra da su upravo njihovi ćevapi originalni i najbolji. Stoga nije čudno što se vode mnoge rasprave oko toga čiji recept je onaj pravi.

U ovom receptu ćemo jednako ukusne ćevape napraviti u puno kraćem vremenu u odnosu na tradicionalne recepte. Ekstra dodatak je umak od kajmaka, a ako ne vjerujete u ćevape bez lepinje, napravite ih po ovom receptu.

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
45 min
uteg
BROJ OSOBA
4
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Mljeveno meso

    ZA UMAK OD KAJMAKA:

Priprema:

  1. Mljeveno meso dodatno usitnite u električnoj sjeckalici ili mašini za mljevenje mesa. Prebacite ga u zdjelu i dodajte protisnuti češnjak, sol i papar. U smjesu možete dodati i malo crvene mljevene paprike, ako vam paše okusom.
  2. Sastojke dobro promiješajte rukama, a zatim je ostavite barem pola sata u hladnjaku kako bi se proželi okusi svih sastojaka.
  3. Ćevape ćete najlakše oblikovati tako da položite smjesu na drvenu dasku i oblikujete je u pravokutni oblik jednake debljine. Podijelite ga nožem na 8 jednakih dijelova pa od svakog oblikujte po jedan ćevap.
  4. Ćevape je najbolje peći na roštilju, a u nedostatku istog, dostajat će i obična grill tava.
  5. Umak od kajmaka pripremite tako da kajmak zagrijete u dubljoj tavi. Kad se počne "topiti" dodajte mu 50 ml temeljca i začinite solju i paprom. Pustite da umak počne ključati, zatim smanjite vatru i tako ga nastavite kuhajte uz povremeno miješanje još 6-7 minuta.
  6. Ćevape poslužite prelivene s umakom od kajmaka uz svježe nasjeckani luk uz nezaobilazne lepinje.