Miješano mljeveno meso, grah i rajčice, sve zaljućeno s crvenim feferonom i preliveno preko hrskavih krumpirića. Tko bi se požalio na ovakav spoj?
Uz rastopljeni sir i kiselo vrhnje za završni dodir, spremni ste za druženje s gostima.
SASTOJCI
Priprema:
- Nasjeckajte luk, češnjak i svježi peršin, a feferon narežite na tanke kolutiće.
- U tavi zagrijte maslinovo ulje pa dodajte luk. Pržite ga da požuti pa zatim ubacite mljeveno meso. Kuhinjskom lopaticom usitnite meso i miješajte u tavi. Posolite ga pa dodajte korijandar, kumin i koncentrat rajčice. Promiješajte pa pirjajte meso dok ne ulovi boju.
- Ulijte sjeckanu rajčicu, promiješajte i kuhajte poklopljeno 10-ak minuta.
- Dok se meso kuha, ispržite pomfrit. Ocijedite ga na kuhinjskim ručnicima.
- U tavu s mesom potom dodajte kuhani grah, svježi peršin i papar pa još kratko kuhajte dok se okusi ne prožmu.
- U posudu za pečenje prebacite pomfrit i posolite ga. Preko njega dodajte meso s povrćem pa sve pospite naribanim Cheddar sirom. Zapecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C (gornji grijač) dok se sir ne rastopi.
- Izvadite iz pećnice i prelijte kiselim vrhnjem te pospite s još malo peršina.