Svinjski odresci od karea bez kosti su jako dobar izbor ako želite nešto ispeći na brzinu.
Ako ih pečete na tavi, trebat će vam manje od deset minuta da ih pripremite i ispečete. Sve duže od toga rezultirat će presušenim odrescima koji neće biti ni sočni ni ukusni.
SASTOJCI
ZA MARINADU:
ZA SALATU:
Priprema:
- U zdjeli pomiješajte grčki jogurt, 2 žlice maslinovog ulja, sol i papar, sok pola limuna, 1 protisnuti češnjak te bosiljak i origano. Marinirajte meso u smjesi od jogurta.
- Na tavi zagrijte malo ulja te pecite odreske po 3-4 minuta sa svake strane. Neka meso malo odmori na tanjuru prije rezanja na trakice.
- Povrće operite i narežite na manje komade te mu dodajte kapare, kalamata masline, sjeckani peršin.
- Začinite sve s maslinovim uljem, ostatkom soka limuna, vinskim octom, solju i paprom. Dodajte i još jedan protisnuti češnjak te sve dobro promiješajte.
- Servirajte salatu po kojoj ste namrvili feta sir te položite meso narezano na trakice.