Heart steak u anatomskom smislu nije povezan sa srcem, već je izrezan od junećih leđa, a jednostavnom obradom lako ga možete pretvoriti u ovaj romantičan oblik. Kome ćete ga poslužiti, odluka je na vama, ali sigurni smo da uz ovakav ručak ili večeru ljubavi neće nedostajati.
Dok pripremate steakove, u pećnici će brzo biti gotov čips od krumpira, a još jednostavnije ćete zamiješati umak od vrhnja, majoneze, vlasca i kopra. Poslužite sve na dasci i dobit ćete pravu mesnu platu za dvoje koju lako možete složiti u vlastitoj kuhinji.
SASTOJCI
Za čips od krumpira:
Za umak:
Za posluživanje:
Priprema:
- Operite i ogulite krumpire pa ih narežite na tanke ploške za čips. Pomiješajte kukuruzno brašno, palentu, mljevenu crvenu papriku, češnjak u granulama, sol i papar pa u smjesu uvaljajte ploške krumpira.
- Čips posložite na lim za pečenje obložen papirom za pečenje te pecite u pećnici na 200 °C oko 20 minuta, odnosno, dok krumpir ne bude pečen i hrskav.
- Nauljite i dobro zagrijte tavu. Pecite odreske po pet minuta sa svake strane. Nakon što ga preokrenete prvi put, na gornju stranu odreska dodajte začinski maslac i pustite da se rastopi. Gotove odreske skinite s vatre i pustite ih da odmore.
- Dok pečete odreske, od kiselog vrhnja, majoneze, svježeg vlasca, sušenog kopra, češnjaka u granulama, malo maslinova ulja, soli i papra zamiješajte umak.
- Odreske poslužite na dasci uz čips i umak te dodajte listove omiljene svježe salate. Steakove posolite na kraju, a možete ih i još dodatno pokapati uljem.