×
×
Hladno ljetna salata sa špagetima, mljevenim mesom i umakom od kikirikija
Recepti

Hladno ljetna salata sa špagetima, mljevenim mesom i umakom od kikirikija

Salate su uvijek dobar odabir kada je vani toplo vrijeme, a kombinirajući špagete s mljevenim mesom i umakom od kikirikija dobili smo zanimljivu kombinaciju okusa.

Vremenska prognoza najavljuje razdoblje hladnih ljetnih salata.

Inspiracija za današnju dolazi iz azijske kuhinje iako želite ostati do kraja vjerni njenim azijskim korijenima, napravite je s rižinim rezancima, što će je istovremeno učiniti i gluten free obrokom. Mi smo je isprobali u obje varijante i osobno mi je mrvicu draža s dobrim starim špagetima.

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
30 minuta
uteg
BROJ OSOBA
4
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Mljeveno meso

    Za umak:

Priprema:

  1. Stavite vodu za špagete ili namočite rižine rezance, a za to vrijeme meso ispržite na ugrijanoj tavi. Kada meso bude hrskavo, dodajte mu protisnuti ili sitno sjeckani češnjak te sve još kratko popržite i ostavite da se ohladi.
  2. Prilikom izrade umaka pomiješajte sve navedene sastojke. Možete ih izmiješati štapnim mikserom, blenderom ili u multipraktiku, ali i obična pjenjača je dovoljna. Kada je gotovo ostavite ga sa strane.
  3. Skuhanu tjesteninu ocijedite, ohladite pa prelijte polovicom količine umaka od kikirikija i sve dobro promiješajte. U tjesteninu dodajte ohlađeno meso i narezane krastavce i sve lagano promiješajte te servirajte posuto listićima bosiljka, mente i prženim kikirikijem. Preostali umak po želji dodatno nakapajte po salati.