Vremenska prognoza najavljuje razdoblje hladnih ljetnih salata.
Inspiracija za današnju dolazi iz azijske kuhinje iako želite ostati do kraja vjerni njenim azijskim korijenima, napravite je s rižinim rezancima, što će je istovremeno učiniti i gluten free obrokom. Mi smo je isprobali u obje varijante i osobno mi je mrvicu draža s dobrim starim špagetima.
SASTOJCI
Za umak:
Priprema:
- Stavite vodu za špagete ili namočite rižine rezance, a za to vrijeme meso ispržite na ugrijanoj tavi. Kada meso bude hrskavo, dodajte mu protisnuti ili sitno sjeckani češnjak te sve još kratko popržite i ostavite da se ohladi.
- Prilikom izrade umaka pomiješajte sve navedene sastojke. Možete ih izmiješati štapnim mikserom, blenderom ili u multipraktiku, ali i obična pjenjača je dovoljna. Kada je gotovo ostavite ga sa strane.
- Skuhanu tjesteninu ocijedite, ohladite pa prelijte polovicom količine umaka od kikirikija i sve dobro promiješajte. U tjesteninu dodajte ohlađeno meso i narezane krastavce i sve lagano promiješajte te servirajte posuto listićima bosiljka, mente i prženim kikirikijem. Preostali umak po želji dodatno nakapajte po salati.