×
×
Hrskavo carsko meso uz pire od bijelog graha
Recepti

Hrskavo carsko meso uz pire od bijelog graha

Kada hrskavom carskom mesu dodate kremasti pire od graha i malo špinata dobijete totalno ludilo od recepta! 

Znate one recepte koji za naslov imaju rečenicu poput: “Kada isprobate ovaj recept nećete trebati niti jedan drugi…”, e pa ovo je baš takav recept. U svom životu ispekao popriličnu količinu carskog mesa, ali nikada na ovako jednostavan način nisam dobio savršeno hrskavu kožu.

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
2 sata
uteg
BROJ OSOBA
4
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Svinjsko carsko meso

Priprema:

  1. Papirnatim ručnikom tapkajte po koži carskog mesa dok se potpuno ne osuši te zarežite kožu kako bi dobili dijamantni uzorak. Zagrijte pećnicu na 180°C. Posudu za pečenje potpuno obložite folijom i zatim ulijte 200 ml vode na dno posude. Stavite žičanu rešetku na vrh posude za pečenje, a carsko meso stavite na rešetku. Ravnomjerno rasporedite jednu šalicu soli po koži i pecite 40 minuta.
  2. Izvadite carsko meso iz pećnice te pojačajte pećnicu na 240 °C . Uklonite stvrdnutu sol koja se napravila tijekom pečenja i uklonite višak soli s kože carskog mesa. Nakon što pećnica postigne željenu temperaturu, vratite meso natrag u pećnicu i pecite još 30 minuta dok koža ne postane potpuno mjehurićasta i hrskava. Prije rezanja i posluživanja ohladite carsko meso.
  3. Grah isperite i ocijedite te ga ubacite u električnu sjeckalicu ili blender, dodajte mu ulje, sol, papar i malo čilija. Miksajte do glatke teksture. Špinat operite te ga dinstajte na tavi dok ne povene. Začinite češnjakom i soli. Pečeno carsko meso režite na deblje komade dok je još toplo, a kada se ohladi možete rezati na tanje komade.