×
×
Juneće pečenje sa zapečenom brokulom
Video recepti

Juneće pečenje sa zapečenom brokulom

Ako za blagdane birate juneće pečenje, obogatite ga prilozima kao što su zapečena brokula sa sirom i pire od batata.

Uz mekano meso mariniranog junećeg pečenja savršeno će pristajati slatkasti pire od batata.

Obogatite stol još jednim prilogom – brokulu prelijte bešamelom i pospite naribanim sirom te zapecite u pećnici. Bit će to idealna kombinacija povrća i neodoljivog rastopljenog sira.

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
2 sata
uteg
BROJ OSOBA
6
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Blagdansko pečenje - junetina

    ZA BEŠAMEL:

Priprema:

  1. Pećnicu zagrijte na 180 °C. Juneće pečenje stavite na lim i pecite u pećnici oko sat i pol vremena.
  2. Batat ogulite i narežite na kockice pa kuhajte u posoljenoj vodi dok ne postane mekan. Kuhani batat procijedite i zgnječite gnječilicom za krumpir. Dodajte maslac i mlijeko te izradite pire.
  3. Odvojite cvjetove brokule , kratko ih prokuhajte pa ohladite. Za bešamel umak, u jednom lončiću zagrijte mlijeko, a u drugom na laganoj vatri rastopite maslac i popržite brašno, neprekidno miješajući.
  4. Zagrijano mlijeko ulijte u posudu s maslacem i brašnom, također neprekidno miješajući pjenjačom. Dodajte sol, papar i muškatni oraščić. Miješajte dok se ne zgusne.
  5. Brokulu složite u vatrostalnu posudu premazanu maslacem, pospite naribanim sirom, prelijte bešamelom i pecite na 200 °C oko 20 minuta.