Uz mekano meso mariniranog junećeg pečenja savršeno će pristajati slatkasti pire od batata.
Obogatite stol još jednim prilogom – brokulu prelijte bešamelom i pospite naribanim sirom te zapecite u pećnici. Bit će to idealna kombinacija povrća i neodoljivog rastopljenog sira.
SASTOJCI
ZA BEŠAMEL:
Priprema:
- Pećnicu zagrijte na 180 °C. Juneće pečenje stavite na lim i pecite u pećnici oko sat i pol vremena.
- Batat ogulite i narežite na kockice pa kuhajte u posoljenoj vodi dok ne postane mekan. Kuhani batat procijedite i zgnječite gnječilicom za krumpir. Dodajte maslac i mlijeko te izradite pire.
- Odvojite cvjetove brokule , kratko ih prokuhajte pa ohladite. Za bešamel umak, u jednom lončiću zagrijte mlijeko, a u drugom na laganoj vatri rastopite maslac i popržite brašno, neprekidno miješajući.
- Zagrijano mlijeko ulijte u posudu s maslacem i brašnom, također neprekidno miješajući pjenjačom. Dodajte sol, papar i muškatni oraščić. Miješajte dok se ne zgusne.
- Brokulu složite u vatrostalnu posudu premazanu maslacem, pospite naribanim sirom, prelijte bešamelom i pecite na 200 °C oko 20 minuta.