×
×
Juneće rolice punjene nadjevom kobasica
Recepti

Juneće rolice punjene nadjevom kobasica

Rolice od junećih odrezaka punjene svježim kobasicama zalogaj su koji se stvarno brzo i jednostavno priprema – za svaki dan, ali i u svečanijim prilikama.

Mesne rolice su rado viđen gost u tanjurima, vole ih odrasli, a vole ih i djeca. Naprave se začas, a za njih vam doslovce treba par sastojaka. Umjesto junetine možete slobodno koristiti teletinu ili svinjetinu.

Kad birate kobasice, gledajte da izaberete one malo začinjenije, u kojima ima crvene paprike jer će upravo taj kontrast napraviti razliku, i to ne samo vizualnu, već će umak će biti aromatičniji i ukusniji.

Za prilog napravite fini, svilenkasti pire od celera koji će svojom nježnom teksturom i blagim okusom biti izvrsna pratnja začinjenim mesnim rolicama.

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
60 minuta
uteg
BROJ OSOBA
4
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Juneći but

    ZA PIRE OD CELERA:

Priprema:

  1. Osam junećih odrezaka očistite od eventualnih žilica. Ako su veći prerežite ih po pola pa ih s obje strane dobro istucite batom za meso. Lagano ih posolite i popaprite s obje strane.
  2. Svježe kobasice istisnite iz crijeva pa smjesu dobro izmiješajte žlicom ili vilicom u gustu pastu. Po potrebi dodajte malo maslinova ulja.
  3. Svaki odrezak premažite s dvije žlice smjese od kobasica pa ih zarolajte u rolice koje uvaljajte u brašno. Na samom kraju na svaku rolicu stavite po listić svježe kadulje pa rolicu i kadulju pričvrstite čačkalicom.
  4. Zagrijte tavu, dodajte maslinovo ulje pa ubacite rolice i zapecite ih sa svih strana. Podlijte vinom, pustite da prokuha i da alkohol ispari pa potom podlijte vrućom vodom ili mesnim temeljcem.
  5. Poklopite i pustite da se kuha oko 45 minuta. S vremena na vrijeme okrenite meso i po potrebi podlijte vrućim temeljcem ili vodom. Na kraju otklopite tavu i pustite da se umak reducira.
  6. Dok se rolice kuhaju, napravite pire od celera. Očistite korijen celera, narežite ga na kockice podjednake veličine, prelijte hladnom vodom i stavite kuhati. Kad zakuha, posolite i dodajte režnjeve češnjaka. Kuhajte oko 25-30 minuta, odnosno dok celer lijepo ne omekša.
  7. Zagrijte slatko vrhnje do točke vrenja. Kad je celer kuhan, procijedite ga, dodajte mu zagrijano slatko vrhnje pa štapnim mikserom izradite u pire. Na kraju dodajte maslac i još jednom izradite mikserom. Pire od celera možete napraviti i u blenderu.