×
×
Juneći faširanci u umaku od gljiva i luka
Video recepti

Juneći faširanci u umaku od gljiva i luka

Juneći faširanci, luk i smeđi šampinjoni ukusan su spoj kojeg možete pripremiti u samo jednoj tavi.

Faširance volimo jesti uz razne priloge, ali jeste li probali ove u umaku od gljiva i luka?

Sočne, deblje faširance ušuškajte u gusti umak koji ćete jednostavno pripremiti, dovoljna je čak samo jedna tava. A onda odlučite o prilogu, nama je savršeno pasao klasični pire krumpir.

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
45 minuta
uteg
BROJ OSOBA
4
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Mljevena junetina

    ZA UMAK:

Priprema:

  1. Luk narežite na tanke polumjesece, a gljive na kriške.
  2. U veliku zdjelu dodajte mljeveno meso i razradite ga. Ubacite češnjak u prahu, dimljenu papriku, timijan, krušne mrvice, jaje, sol i papar. Dobro promiješajte pa ulijte 2-3 žlice povrtnog temeljca. Smjesu miješajte dok ne postane ujednačena i kompaktna.
  3. Od smjese oblikujte četiri mesne polpete. U tavi zagrijte ulje.
  4. Na ulju ispecite faširance, otprilike 5 minuta sa svake strane. Izvadite ih iz tave, poklopite i krenite na pripremu umaka.
  5. U istu tavu dodajte luk (prema potrebi ulijte još malo maslinovog ulja). Dodajte mu timijan i pržite 3-4 minute. Kad luk omekša ubacite gljive, pirjajte ih oko 5 minuta. Dodajte brašno, promiješajte pa ulijte temeljac.
  6. Pustite da umak kuha povremeno miješajući, dok se ne zgusne. Posolite ga pa vratite faširance u umak i još kratko kuhajte da se prožmu svi okusi.
  7. Faširance poslužite uz omiljeni prilog, poput pire krumpira.