×
×
VIDEO: 3 načina kako poslužiti pečenu šunku
Tematski recepti

VIDEO: 3 načina kako poslužiti pečenu šunku

Imamo tri brzopotezne ideje za kombiniranje pečene šunke u jednostavnim obrocima za svaki dan!

Kuhana ili pečena šunka često se nađe na svečanim stolovima, ali to nikako nije razlog da je ne jedemo i “običnim” danima.

PIK Pečena šunka specifična je zbog jedinstvenog izgleda i domaćeg okusa pečenja. Osim posebnog okusa, karakterizira ju i fina zapečena korica. PIK Pečena šunka stvorena je od najkvalitetnijih komada svinjskog buta, a prodaje se i konzumira hladna poput ostalih PIK šunki, te je odmah spremna za konzumaciju.

Pogledajte video i inspirirajte se našim idejama kako poslužiti pečenu šunku.

Naša prva ideja zaista je sasvim jednostavna – napravili smo sendvič sa svim tipičnim proljetnim namirnicama.

Tamni raženi kruh namazali smo umakom od hrena koji nam je dao dobru pikantnu podlogu. Zatim smo posložili ostale sastojke – tanko narezanu krišku šunke, kriškice tvrdo kuhanih jaja i rotkvica te sve posuli nasjeckanim mladim lukom.

pecena-sunka-sendvic

Svi ovi okusi pomiješani u jednom “grizu” daju pravi proljetni zalogaj, odnosno sendvič kojem ćete teško odoljeti… pa, sve do kraja sezone rotkvica i mladog luka.

U drugom prijedlogu bavili smo se idejom laganog ručka, praktičnog za ponijeti na posao.

Odabrali smo dvije različite lisnate salate (vi ih odaberite prema svom ukusu), dodali im cherry rajčice i mini mozzarellu, okuse podigli crnim maslinama te sve pojačali tostiranim kruhom narezanim na kockice i šunkom narezanom na deblje trakice.

pecena-sunka-salata

Preostaje vam samo još zapakirati salatu u odgovarajuću posudu i uživati u trenucima pauze za ručak.

Treća ideja osnova je bogatog vikend doručka, kada želite jesti u kasno jutro, na miru i bez uobičajene jurnjave koja prati radne dane.

pecena-sunka-i-jaja

Odrežite deblju krišku šunke, gotovo kao pravi odrezak. Uz nju ispecite jaja na oko ili kajganu, možete ih dodatno začiniti s malo čilija za razbuđivanje. Dodajte svježu lisnatu salatu ili bilo koje svježe povrće koje volite te poslužite sa sirom i vrhnjem.

Ovako pripremljeni bogati doručak osigurat će vam dovoljno vremena za uživanje u neradnom danu i dati snage za sve vikend-aktivnosti.