Kuhanje s pivom je danas učestalo posebice kada se radi o kuhanju s mesom.
Pivo se može koristiti u raznim tehnikama kuhanja – od pečenja do pirjanja, prženja, glaziranja, mariniranja, poširanja… Možete ga koristiti i u raznim umacima i preljevima za salatu. U nastavku vam donosimo 5 recepata s pivom koje vrlo lako možete napraviti.
1. Pita s junetinom i tamnim pivom
Mesna pita napravljena od junećih gulaš kocki u umaku od tamnog piva jelo je koje morate isprobati čak i ako niste ljubitelj piva.
2. Gurmanske kobasice pirjane s povrćem u pivu
Nije tajna da se kobasice i pivo odlično slažu. Kobasicu “ušuškajte” u povrće i sve zajedno zalijte lager pivom. Dobit ćete ukusno i brzo jelo.
3. Svinjski odresci u umaku od piva i suhih smokava
Za ovo jelo trebam će vam samo nekoliko poznatih namirnica: odresci od svinjske slabine i leđa bez kosti, luk, suhe smokve i pivo (najbolje pale ale). Iznenadit će vas kako su svinjski odresci i pivo dobar spoj.
4. Pohana svinjetina u salati s preljevom od piva
Salata se vrlo lako može pretvoriti u ukusan i cjelovit obrok, pogotovo ako u nju ubacite narezani pohani svinjski odrezak, jednu krušku i sve to prelijete finim dressingom od pšeničnog piva i meda.
5. Gusti pivski gulaš od svinjetine
Gusti gulaš koji se kuha u tamnom pivu naša je verzija pivskog gulaša koju morate isprobati.