×
×
Kisela juha od kupusa s tjesteninom i kranjskom kobasicom
Recepti

Kisela juha od kupusa s tjesteninom i kranjskom kobasicom

Kiseli kupus idealan je za zimsko razdoblje, a uz tjesteninu i kranjsku kobasicu pretvara se u ukusno jelo koje će vas držati dugo sitima.

Znate li što je ‘prisiljeno’ zelje? Manje više ono što mu i samo ime kaže. Svježe zelje, odnosno kupus, kojega smo ‘prisilili’ da bude kiselo. Obično se to postiže dodavanjem rajčice ili octa. Ako volite prisiljeno zelje, svidjet će vam se i današnji recept, jer mu je na tragu, ali puno blaža, nekako dotjeranija, gotovo otmjena verzija. A ako ga ne volite, ovo je odlična prilika da se predomislite.

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
60 minuta
uteg
BROJ OSOBA
3
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Kranjska kobasica

Priprema:

  1. Na maslinovom ulju ispržite kranjske kobasice tako da sa svih strana dobiju lijepu boju te ih zatim ostavite sa strane. 
  2. Po potrebi dodajte još malo ulja, pa na njemu zažutite luk narezan na kockice. Dodajte sol i papar pa pržite dok luk ne omekša. Zatim dodajte protisnuti češnjak, smanjite vatru te dodajte koncentrat rajčice. Sve pržite kraće vrijeme kako bi se rajčica karamelizirala i oslobodila arome.
  3. Zatim dodajte kupus narezan na rezance, tjesteninu orzo, pileći temeljac, vodu i koru parmezana te po potrebi i ukusu dosolite.  Nakon što juha zakuha, smanjite vatru i na laganoj vatri kuhajte desetak minuta, a zatim u posudu vratite kobasice i kuhajte idućih pet do sedam minuta. Servirajte posuto sitno sjeckanim peršinom i ribanim parmezanom.