Kotleti u "korici" od parmezana i češnjaka

2021

Sastojci

  • ZA 4 OSOBE:
  • 500 g svinjskih odrezaka bez kosti
  • sol
  • ZA PANADU:
  • 1 jaje
  • 1 žlica hladne vode
  • 3-4 žlice krušnih mrvica
  • 50 g sitno ribanog sira parmezana ili grane padano
  • 1 žličica češnjaka u prahu
  • 1 žličica bijelog papra
  • ZA PRŽENJE:
  • 75 ml maslinovog ulja
26 Siječanj 2021, Komentari: Komentari isključeni za Kotleti u “korici” od parmezana i češnjaka

Ekstra hrskavi i aromatični, ovi kotleti u korici od parmezana, češnjaka i krušnih mrvica postat će vaš broj jedan ručan na brzinu.

Ako tražite inspiraciju za brzinski ručak ili večeru, našli ste je! Ovi aromatični kotleti su gotovi za manje od pola sata, izrazito su jednostavni za pripremu, a toliko sočni i ukusni da će se za stolom svi hvatati za zadnji komad.

Prže se u manjoj količini maslinova ulja (možete ga zamijeniti suncokretovim), a paniraju u smjesi od krušnih mrvica, češnjaka u prahu i ribanog sira. Najfiniji su kad se konzumiraju još vrući, ali neće razočarati ni hladni, posebno ako ih poslužite u nekom bogatom sendviču.

brzi-odresci-u-hrskavom-omotacu-02

Priprema:

Kotlete posušite i lagano posolite s obje strane. Jaje umutite vilicom pa mu dodajte žlicu vode i izmiješajte.

U većem tanjuru izmiješajte krušne mrvice, sitno ribani sir, češnjak u prahu i bijeli papar.

Kotlete najprije umočite u jaje, potom u mješavinu krušnih mrvica, sira i začina pa ih dobro obložite s obje strane.

Zagrijte ulje u široj tavi pa stavite pržiti kotlete i pržite ih po 5-6 minuta sa svake strane. Pržene kotlete izvadite na tanjur koji ste prekrili papirom za pečenje da se ocijedi višak ulja.

Prije posluživanja pospite s još malo ribanog sira i sitno sjeckanim lišćem peršina pa poslužite uz krišku limuna, sezonsku salatu i omiljeni prilog.

Vezani članci