Ako tražite inspiraciju za brzinski ručak ili večeru, našli ste je! Ovi aromatični kotleti su gotovi za manje od pola sata, izrazito su jednostavni za pripremu, a toliko sočni i ukusni da će se za stolom svi hvatati za zadnji komad.
Prže se u manjoj količini maslinova ulja (možete ga zamijeniti suncokretovim), a paniraju u smjesi od krušnih mrvica, češnjaka u prahu i ribanog sira. Najfiniji su kad se konzumiraju još vrući, ali neće razočarati ni hladni, posebno ako ih poslužite u nekom bogatom sendviču.
SASTOJCI
Priprema:
- Kotlete posušite i lagano posolite s obje strane. Jaje umutite vilicom pa mu dodajte žlicu vode i izmiješajte.
- U većem tanjuru izmiješajte krušne mrvice, sitno ribani sir, češnjak u prahu i bijeli papar.
- Kotlete najprije umočite u jaje, potom u mješavinu krušnih mrvica, sira i začina pa ih dobro obložite s obje strane.
- Zagrijte ulje u široj tavi pa stavite pržiti kotlete i pržite ih po 5-6 minuta sa svake strane. Pržene kotlete izvadite na tanjur koji ste prekrili papirom za pečenje da se ocijedi višak ulja.
- Prije posluživanja pospite s još malo ribanog sira i sitno sjeckanim lišćem peršina pa poslužite uz krišku limuna, sezonsku salatu i omiljeni prilog.