×
×
VIDEO: Kranjske kobasice s heljdinom kašom i povrćem
Recepti

VIDEO: Kranjske kobasice s heljdinom kašom i povrćem

Heljdina kaša, pečeno povrće i preljev od senfa odlična su pratnja tradicionalno omiljenim Kranjskim kobasicama.

Na ljestvici popularnih kobasica, one imena Kranjska svakako se nalaze pri vrhu. Već tradicionalne na ovim prostorima, omiljeno su zimsko (ali i cjelogodišnje) jelo, a moguće ih je kombinirati na razne načine.

Mi smo ih odlučili spojiti s dubokim okusima heljdine kaše i povrćem iz pećnice te barem na jedan zimski dan uštedjeti na grijanju.

 

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
40 minuta
uteg
BROJ OSOBA
2
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Kranjska kobasica

    Za preljev:

Priprema:

  1. Pećnicu zagrijte na 180 °C. Lim za pečenje nauljite pa posložite kobasice te ih premažite uljem. Pecite ih deset minuta.
  2. Dok se kobasice peku, očistite povrće pa mrkve narežite na prutiće, koromač na tanje kriške, a svaku glavicu luka na šest debljih kriški. Povrće dodajte u lim s kobasicama, pokapajte ga uljem, posolite i popaprite pa vratite u pećnicu i pecite petnaest minuta.
  3. Za to vrijeme pripremite heljdinu kašu, tj. skuhajte je u povrtnom temeljcu (omjer tekućine i heljde provjerite na pakiranju). Na kraju kobasicama i povrću dodajte cherry rajčice te pecite još desetak minuta. Od senfa, meda, ulja i jabučnog ocat zamiješajte preljev.
  4. Kad je sve pečeno, izvadite kobasice iz lima, a povrću dodajte heljdu i dobro promiješajte. Začinite nasjeckanim svježim peršinom. Poslužite uz kobasice, a prilog pokapajte preljevom od senfa.