×
×
Lažne lazanje s mljevenom junetinom i kruhom
Video recepti

Lažne lazanje s mljevenom junetinom i kruhom

Ukusna zamjena za prave lazanje uklopit će se u vaš svakodnevni raspored, a uz junetinu okusi neće izostati.

Možda bi se netko mogao uvrijediti ako ovo jelo nazovemo lazanje, no, sve će vam oprostiti kad ga proba. Iako umjesto tijesta koristimo baguette, a većina pripreme se odvija na tavi, okus je i dalje odličan.

A u svakodnevnom životu, nije zanemariva ni činjenica što je priprema samog jela bitno kraća nego kada pripremate originalne lazanje.

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
45 minuta
uteg
BROJ OSOBA
4
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Mljevena junetina

    ZA BEŠAMEL:

    ZA POSIP:

Priprema:

  1. Nasjeckajte luk. Mrkvu i paprike narežite na kockice, a baguette na kriške.
  2. U tavi (koja može i u pećnicu) zagrijte ulje pa na njega dodajte mljevenu junetinu. Usitnite je uz pomoć kuhinjske lopatice, posolite i zapržite na tavi. Potom izvadite meso sa strane.
  3. U tavu dodajte još malo ulja i nasjeckani luk te ga pržite dok ne počne loviti boju. Potom dodajte paprike i mrkvu. Pržite nekoliko minuta pa dodajte sol, protisnuti češnjak i sušeni bosiljak te podlijte pasiranom rajčicom i temeljcem. Promiješajte, pa kad prokuha vratite meso u tavu. Dobro promiješajte, poklopite i pustite da kuha 15-20 minuta.
  4. Za to vrijeme pripremite bešamel. U manjem loncu rastopite maslac pa dodajte brašno. Promiješajte i kuhajte oko dvije minute. Potom ulijte mlijeko cijelo vrijeme miješajući pjenjačom. Na kraju dodajte začine i kuhajte nekoliko minuta dok se umak ne zgusne.
  5. Na smjesu s mljevenim mesom posložite kriške kruha pa prelijte sve bešamelom i pospite naribanim sirom.
  6. Preselite tavu u pećnicu zagrijanu na 220 °C i pecite oko 15 minuta. Poslužite toplo.