Lisnato tijesto mi je oduvijek bilo jedno od najdražih vrsta tijesta. Kako i ne bi kada se radi o hrskavom i prozračnom tijestu koje uvijek ima neodoljiv “puterasti” okus!
Njegova priprema nije zahtjevna, ali da biste pripremili lisnato tijesto trebate odvojiti nešto čega danas nažalost imamo sve manje (ili se barem tako čini), a to je vremena.
Srećom, uvijek možete posegnuti za kupovnim i zamrznutim lisnatim tijestom i u svega nekoliko minuta napraviti neodoljivu finger food hranu po vašem ukusu.
Za ljubitelje kobasica s paprikom, lisnate rolice u nastavku bit će pravi odabir.
SASTOJCI
Priprema:
- Na pobrašnjeloj površini razvucite lisnato tijesto u što pravilniji kvadrat. Preko lisnatog tijesta u jednom sloju posložite narezanu vrbovečku kobasicu, a zatim preko kobasica stavite red mozzarelle.
- Čvrsto zamotajte lisnato tijesto u jednu veliku roladu. Roladu zatim narežite na nekoliko manjih rolica željene širine.
- Rolice stavite na papir za pečenje (ili u kalup za muffine), posipajte ih sitno ribanim edamer sirom (tako će dobiti ove predivne hrskave šare na vrhu), te posolite i popaprite po želji.
- Lisnate rolice pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 °C dok tijesto ne postane zlatno smeđe.