Lisnate rolice s mljevenim mesom

2019

Sastojci

  • 2 x 250 g lisnatog tijesta
  • 500 g mljevenog mesa
  • 1 glavica luka
  • 1 jabuka zlatni delišes
  • 1 režanj češnjaka
  • 1 žličica dijon senfa
  • 1 žličica gorušice u zrnu
  • sol, papar
  • 1 žumanjak za premazivanje
17 Siječanj 2019, Komentari: Komentari isključeni za Lisnate rolice s mljevenim mesom

U lisnato tijesto zarolaj super kombinaciju mljevenog mesa, luka, senfa i - jabuke.

Lisnato tijesto vrlo je zahvalna podloga za mnoga jela. Odlično funkcionira i u slanim i u slatkim kombinacijama, a kada je dobro pečeno, zlatno i hrskavo postaje neodoljivo.

Naše lisnate rolice su nadjevene mljevenim mesom jer kakvi bi mi bili ljubitelji mesa da je drugačije.

Osim mesa tu je još svega nekoliko sastojaka, luk, senf i jedna jabuka. Neka vas ona ne brine u ovoj slanoj kombinaciji, čak ako i ne volite miješati voće s mesom, ovdje se isplati isprobati je. Ona će jelu dati tek dašak svježine i učiniti nadjev sočnijim.

lisnate-rolice-s-mljevenim-mesom-02

Priprema:

Svaki komad lisnatog tijesta razvaljajte na 0,5 cm debljine pa ih po dužini prerežite po pola tako da dobijete četiri približno jednaka komada.

Luk sitno nasjeckajte, jabuku ogulite i narežite na kockice, a češnjak naribajte. U zdjeli pomiješajte mljeveno meso s lukom, jabukom i češnjakom. Dodajte dijon senf, gorušicu, sol, papar pa sve dobro pomiješajte da se sastojci povežu.

Ovu smjesu rasporedite duž svakog lista lisnatog tijesta. Rubove tijesta premažite s malo umućenog žumanjka. Pažljivo zarolajte svaki komad tijesta u dugačku kobasicu pa ih zatim narežite na manje komade.

Po želji svaki komad po vrhu lagano zarežite nožem kako bi postigli dekorativni efekt. Premažite svaki komad ostatkom žumanjka, složite ih na tepsiju obloženu papirom za pečenje.

Pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C, 30 minuta.

Nakon što su pečeni poslužite ih samostalno ili uz svježu salatu po vašem izboru.

Vezani članci