×
×
Lisnato s domaćom dimljenom kobasicom, gljivama i lukom
Video recepti

Lisnato s domaćom dimljenom kobasicom, gljivama i lukom

Neodoljiva kombinacija zimskih okusa s dimljenom kobasicom pronašla je svoje mjesto na hrskavom lisnatom tijestu.

Domaća dimljena kobasica savršen je odabir za ljubitelje tradicionalnih okusa te idealan partner šampinjonima i karameliziranom luku.

Taj spoj sastojaka zapečen na lisnatom tijestu čini ovo jelo idealnom grickalicom za druženja u hladnijim zimskim večerima.

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
40 minuta
uteg
BROJ OSOBA
6
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Dimljena kobasica

    ZA KARAMELIZIRANI LUK:

    ZA TIJESTO:

Priprema:

  1. Šampinjone narežite na deblje listiće, kobasicu na kolutiće, a luk na polumjesece. Sir naribajte.
  2. U tavu dodajte kockicu maslaca i maslinovo ulje te zagrijte. Ubacite šampinjone i pecite ih dok ne ulove boju. Dodajte kolutiće kobasice, sol, papar i češnjak u prahu. Dobro promiješajte i pecite na tavi još nekoliko minuta. Potom sve izvadite iz tave i prebacite u zdjelu.
  3. Na istoj tavi možete nastaviti pripremati luk. Dodajte ponovno maslac i maslinov ulje te ubacite luk. Pržite ga dok ne počne loviti smeđu boju pa dodajte šećer i timijan. Promiješajte pa poklopite tavu i pirjajte 10-ak minuta.
  4. Ulijte potom aceto balsamico i pirjajte još oko 5 minuta. Karamelizirani luk dodajte u zdjelu s kobasicama i gljivama.
  5. Dok se luk pirja, pripremite lisnato tijesto tj. odmotajte ga i razrežite na šest kvadrata. Tih šest dijelova međusobno razmaknite da se ne dodiruju, ali obavezno ostavite tijesto na papiru za pečenje. Potom na svakom kvadratu tijesta vrhom noža napravite obrub širine oko 1 cm, pazeći da tijesto ne prerežete do kraja.
  6. Razmutite jaje i premažite tijesto. Stavite u pećnicu zagrijanu na 200 °C i pecite 10-ak minuta.
  7. Na sredinu svakog kvadrata tijesta rasporedite nadjev, tako da obrub ostane slobodan. Vratite u pećnicu na još 12 minuta.
  8. Na kraju pospite nasjeckanim listićima svježeg peršina.