×
×
Mac & cheese hamburger
Recepti

Mac & cheese hamburger

Ovu pomalo čudna američka kombinacija tjestenine i hamburgera oduševit će i one najsumnjičavije.

Ove godine posjetio sam New York City, moj najdraži grad na svijetu! Tamo sam, usred istraživanja gastronomske ponude brze hrane, naletio na ovu vrlo zanimljivu kombinaciju u jednom hamburgeru. Iako je možda na prvi pogled čudno kombinirati makarone sa sirom i hamburger, za mene je ovo jelo definicija američke kuhinje i svega što ona predstavlja!

Možete i pripremiti samo Mac & cheese umak za ručak, pa ako vam ostane viška, iskoristite ih za isprobavanje ovog hamburgera.

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
40 minuta
uteg
BROJ OSOBA
6
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Mljevena junetina

Priprema:

  1. Mljevenu junetinu pomiješajte sa sitno sjeckanim lukom, senfom i Worcester umakom. Pljeskavice ostavite na sobnoj temperaturi da odstoje dok pripremate sve namirnice za tjesteninu sa sirom.
  2. U posoljenoj vodi skuhajte tjesteninu, a u dubokoj tavi paralelno krenite pripremati umak od sira. Otopite maslac i kada počne kipjeti dodajte glatko brašno. Miješajte minutu kako biste dobili zapršku. Zapršku zatim podlijevate s mlijekom, a ovisno o željenoj gustoći i količini brašna po potrebi dodajte još mlijeka.
  3. Kada umak ima željenu gustoću posolite ga i popaprite po ukusu i zatim umiješajte naribani Cheddar sir.
  4. Skuhajte tjesteninu i zatim na vruću tavu žlicom odvojite željenu količinu tjestenine sa sirom i zapecite ih. Na kraju tako zapečeni topli komad stavite u hamburger.
  5. Za kraj ispecite pljeskavice na grill tavi i ostavite ih sa strane da odleže, a za to vrijeme ispecite sitno nasjeckanu slaninu. Hamburger složite tako da na dno peciva stavite ukiseljene Jalapeño paprike i na njih stavite jednu ili dvije pljeskavice i obilnu količina tjestenine sa sirom koje pospite pečenom slaninom i to je to.
Poslužite hamburger s makaronima i sirom uz pomfrit.