Ove godine posjetio sam New York City, moj najdraži grad na svijetu! Tamo sam, usred istraživanja gastronomske ponude brze hrane, naletio na ovu vrlo zanimljivu kombinaciju u jednom hamburgeru. Iako je možda na prvi pogled čudno kombinirati makarone sa sirom i hamburger, za mene je ovo jelo definicija američke kuhinje i svega što ona predstavlja!
Možete i pripremiti samo Mac & cheese umak za ručak, pa ako vam ostane viška, iskoristite ih za isprobavanje ovog hamburgera.
SASTOJCI
Priprema:
- Mljevenu junetinu pomiješajte sa sitno sjeckanim lukom, senfom i Worcester umakom. Pljeskavice ostavite na sobnoj temperaturi da odstoje dok pripremate sve namirnice za tjesteninu sa sirom.
- U posoljenoj vodi skuhajte tjesteninu, a u dubokoj tavi paralelno krenite pripremati umak od sira. Otopite maslac i kada počne kipjeti dodajte glatko brašno. Miješajte minutu kako biste dobili zapršku. Zapršku zatim podlijevate s mlijekom, a ovisno o željenoj gustoći i količini brašna po potrebi dodajte još mlijeka.
- Kada umak ima željenu gustoću posolite ga i popaprite po ukusu i zatim umiješajte naribani Cheddar sir.
- Skuhajte tjesteninu i zatim na vruću tavu žlicom odvojite željenu količinu tjestenine sa sirom i zapecite ih. Na kraju tako zapečeni topli komad stavite u hamburger.
- Za kraj ispecite pljeskavice na grill tavi i ostavite ih sa strane da odleže, a za to vrijeme ispecite sitno nasjeckanu slaninu. Hamburger složite tako da na dno peciva stavite ukiseljene Jalapeño paprike i na njih stavite jednu ili dvije pljeskavice i obilnu količina tjestenine sa sirom koje pospite pečenom slaninom i to je to. Poslužite hamburger s makaronima i sirom uz pomfrit.