Lagana meksička salata sa svinjskim kareom

2019

Sastojci

  • ZA 4 OSOBE:
  • 700 g mariniranog svinjskog karea
  • 70 g zelene salate
  • 100 g cherry rajčica
  • 50 g crvene paprike
  • 40 g kukuruza
  • 50 g kuhanog graha
  • 40 g mrkve
  • 30 g ljubičastog luka
  • 1 limeta
  • Tabasco umak (po želji)
  • sol
  • vinski ocat
29 Siječanj 2019, Komentari: Komentari isključeni za Lagana meksička salata sa svinjskim kareom

Lagana na "kalorijama", još lakša za pripremu - ova meksička salata s kareom je izvrstan ručak za ponijeti na posao i zaljutiti se za vrijeme pauze.

Na spomen meksičke kuhinje i meksičkih jela, prve asocijacije su nam tortilje, mesna punjenja i ljuta hrana.

Ove asocijacije nisu netočne jer savršeno opisuju neka od najpopularnijih i prepoznatljivih meksičkih jela. Ono što je također specifično za meksičku kuhinju je upotreba velike količine kvalitetnog svježeg povrća.

Imajući to na umu, ovo je recept za jednu brzu i laganu meksičku salatu sa svinjskim kareom ili lungićem nakon koje (provjereno) neće ostati gladni.

lagana-meksicka-salata-sa-svinjskim-kareom-02

Priprema:

Pripremite povrće za salatu. Operite zelenu salatu, rajčice i papriku.

Salatu narežite na veće komade, cherry rajčice na polovice ili četvrtine, a papriku na kockice.

U duboku posudu pomiješajte nasjeckano povrće i salatu te im dodajte naribanu mrkvu, nasjeckani luk i kukuruz te kuhani grah.

Na grill tavu dodajte malo maslaca. Kada je tava zagrijana stavite svinjski kare. Pecite ga oko 3-4 minute na svakoj strani ako volite da vam je meso lagano “roza” u sredini.

Kada je svinjski kare gotov, ostavite ga na dasci 5 minuta da odleži prije nego ćete ga narezati na ploške i servirati preko salate.

Salatu možete dodatno začiniti preljevom na bazi kiselog vrhnja ili jogurta. Ja sam je uz sol, ocat i limetu jedino začinio ljutim umakom.

Vezani članci