×
×
Lagana meksička salata sa svinjskim kareom
Recepti

Lagana meksička salata sa svinjskim kareom

Lagana na “kalorijama”, još lakša za pripremu – ova meksička salata s kareom je izvrstan ručak za ponijeti na posao i zaljutiti se za vrijeme pauze.

Na spomen meksičke kuhinje i meksičkih jela, prve asocijacije su nam tortilje, mesna punjenja i ljuta hrana.

Ove asocijacije nisu netočne jer savršeno opisuju neka od najpopularnijih i prepoznatljivih meksičkih jela. Ono što je također specifično za meksičku kuhinju je upotreba velike količine kvalitetnog svježeg povrća.

Imajući to na umu, ovo je recept za jednu brzu i laganu meksičku salatu sa svinjskim kareom ili lungićem nakon koje (provjereno) neće ostati gladni.

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
20 min
uteg
BROJ OSOBA
4
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Marinirani svinjski

Priprema:

  1. Pripremite povrće za salatu. Operite zelenu salatu, rajčice i papriku. Salatu narežite na veće komade, cherry rajčice na polovice ili četvrtine, a papriku na kockice. U duboku posudu pomiješajte nasjeckano povrće i salatu te im dodajte naribanu mrkvu, nasjeckani luk i kukuruz te kuhani grah.
  2. Na grill tavu dodajte malo maslaca. Kada je tava zagrijana stavite svinjski kare. Pecite ga oko 3-4 minute na svakoj strani ako volite da vam je meso lagano "roza" u sredini.
  3. Kada je svinjski kare gotov, ostavite ga na dasci 5 minuta da odleži prije nego ćete ga narezati na ploške i servirati preko salate.
  4. Salatu možete dodatno začiniti preljevom na bazi kiselog vrhnja ili jogurta. Ja sam je uz sol, ocat i limetu jedino začinio ljutim umakom.