×
×
Mesna pita s ploškama krumpira
Recepti

Mesna pita s ploškama krumpira

Ovo brzo i jednostavno jelo koje spaja povrće i meso možete kombinirati s različitim povrćem koje imate u hladnjaku.

Mesna pita još je jedno idealno jelo koje spaja meso i povrće u jednostavan ručak/večeru.

S ovim jelom, moguće je kombinirati gotovo sve povrće koje nađete u hladnjaku jer se svakako najprije dinsta na tavi. Krumpir rezan na tanke ploške će možda produžiti vrijeme pečenja u odnosu na tradicionalni pire, ali samim time će se meso ispod njega biti ukusnije. 

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
90 minuta
uteg
BROJ OSOBA
6
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Mljeveno meso

Priprema:

  1. U tavi zagrijte ulje te dodajte sitno nasjeckani luk i češnjak koji dinstajte na srednje jakoj vatri oko pet minuta. Zatim dodajte meso i dinstajte dok ne bude lagano zapečeno, a potom začinite sa soli, paprom, crvenom paprikom te sitno sjeckanim svježim peršinom. Pomiješajte te ga i dinstajte još pet minuta. Pri kraju meso zalijte sokom od rajčice i kuhajte još desetak minuta na pojačanoj vatri.
  2. Dok se meso peče, ogulite krumpir i narežite ga na jako tanke ploške. Meso prebaciti u posudu za pečenje te rasporedite po posudi i prekrijte ploškicama krumpira. Krumpir posolite i popaprite s gornje strane te pecite u zagrijanoj pećnici na 220 ºC otprilike 45 do 50 minuta.
  3. Kada je jelo gotovo izvadite ga iz pećnice te pustite da odstoji pet minuta prije rezanja. Prije samog posluživanja pospite ga s malo sjeckanog peršina i poslužite uz osvježavajuću zelenu salatu.