Mesna pita još je jedno idealno jelo koje spaja meso i povrće u jednostavan ručak/večeru.
S ovim jelom, moguće je kombinirati gotovo sve povrće koje nađete u hladnjaku jer se svakako najprije dinsta na tavi. Krumpir rezan na tanke ploške će možda produžiti vrijeme pečenja u odnosu na tradicionalni pire, ali samim time će se meso ispod njega biti ukusnije.
SASTOJCI
Priprema:
- U tavi zagrijte ulje te dodajte sitno nasjeckani luk i češnjak koji dinstajte na srednje jakoj vatri oko pet minuta. Zatim dodajte meso i dinstajte dok ne bude lagano zapečeno, a potom začinite sa soli, paprom, crvenom paprikom te sitno sjeckanim svježim peršinom. Pomiješajte te ga i dinstajte još pet minuta. Pri kraju meso zalijte sokom od rajčice i kuhajte još desetak minuta na pojačanoj vatri.
- Dok se meso peče, ogulite krumpir i narežite ga na jako tanke ploške. Meso prebaciti u posudu za pečenje te rasporedite po posudi i prekrijte ploškicama krumpira. Krumpir posolite i popaprite s gornje strane te pecite u zagrijanoj pećnici na 220 ºC otprilike 45 do 50 minuta.
- Kada je jelo gotovo izvadite ga iz pećnice te pustite da odstoji pet minuta prije rezanja. Prije samog posluživanja pospite ga s malo sjeckanog peršina i poslužite uz osvježavajuću zelenu salatu.