Crvene i žute paprike, sir u tri boje, kombinacija junećeg i svinjskog mesa–svašta šareno se spojilo u ovoj mesnoj štruci, a rezultat je kombinacija okusa kojoj nećete moći odoljeti.
Mesna štruca i inače je izdašno jelo, pogotovo kada treba nahraniti veći broj ljudi, a praktična je i jer je možete jesti drugi dan ako imate ostataka. Ova naša još je šarenija i atraktivnija nego inače, a vjerujemo da nitko se neće buniti ni na količinu rastopljenog sira.
SASTOJCI
Priprema:
- Paprike narežite na kockice, a ljutiku sitno nasjeckajte. Mozzarellu narežite na 9 kriški. Cheddar sir naribajte (žuti i narančasti smo koristili zbog atraktivnijeg izgleda).
- U većoj zdjeli pomiješajte baby špinat, miješano mljeveno meso, papriku i ljutiku. Potom dodajte dva jajeta, pospite krušnim mrvicama te dodajte sušeni timijan, češnjak u prahu, čili, sol i papar. Dobro promiješajte kako bi se sastojci rasporedili. Proma potrebi, dodajte malu količinu vode kako biste lakše razradili smjesu.
- Četvrtasti kalup (za kruh) premažite maslinovim uljem pa u njega dodajte 1/3 smjesu. Poravnajte te složite na smjesu tri kriške mozzarelle. Ponovite s još jednim redom mesa i smjese pa zadnji red zatvorite mesom.
- Pecite u pećnici na 200 °C oko 35 minuta pa izvadite. Dodajte zadnji red mozzarelle i pospite naribanim Cheddarom pa vratite u pećnicu na još 15 minuta.
- Pažljivo izvadite štrucu iz kalupa i narežite je na kriške te poslužite.