Treba vam brzo rješenje za grickalicu koju ćete poslužiti gostima ili neka zabavna ideja koju će klinci obožavati? Onda navalite na ove mini tacose.
Priprema je brza i jednostavna, a količinu lako možete prilagoditi broju osoba. Čak ne morate niti slijepo pratiti recept, već možete dodati svoje omiljene sastojke!
SASTOJCI
ZA UMAK:
Priprema:
- Od velikih ili srednjih tortilja izrežite manje krugove promjera oko 10 cm. Upotrijebite dvije rešetke iz pećnice, tako da na gornju rešetku presavijete tortilje prema dolje, a u žice donje rešetke ugurate krajeve mini tortilja – tako će zadržati oblik idealan za punjenje. Tortilje potom samo osušite u pećnici zagrijanoj na 180 °C, oko 5 minuta.
- Rajčice narežite poprečno na kolutove, papriku na kockice, zelenu salatu na trakice, a ljutiku na polumjesece.
- Za umak pomiješajte jogurt i majonezu pa potom dodajte čili, sok limuna, senf, nasjeckani režanj češnjaka i peršin te posolite i popaprite.
- Piko s povrćem narežite na trakice. Zagrijte u tavi ulje, dodajte trakice parizera i kratko ih pržite, minutu-dvije, pa ih izvadite iz tave.
- U svaku mini tortilju stavite salatu, dodajte ostalo povrće, namrvite feta sir i na vrh posložite parizer. Poslužite uz umak.