×
×
Pašteta od svinjske jetre, gljiva i crnog vina
Mali zalogaji

Pašteta od svinjske jetre, gljiva i crnog vina

Ovu paštetu prepunu okusa poslužite na prepečenom kruhu s raznim ukiseljenim dodacima.

Kada pripremate druženje kod kuće, a ne želite se opteretiti s previše kuhanja, domaća pašteta od svinjske jetre može biti izvrsno rješenje. Složit ćete se, paštete iz kućne radinosti sasvim su neka druga razina od kupovnih.

U kombinaciji s gljivama, ova će pašteta zadiviti vaše goste, a poslužite je uz prepečene kriške kruha i razne dodatke, što već volite. Svakako će pasati nešto ukiseljeno poput krastavaca, lučica ili cikle.

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
30 minuta
uteg
BROJ OSOBA
10
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Svinjska jetra

    ZA POSLUŽIVANJE:

Priprema:

  1. Očistite svinjsku jetru i narežite je na manje komade. Očistite i šampinjone te ih narežite na četvrtine. Luk sitno nasjeckajte.
  2. U većoj tavi rastopite 50 g maslaca pa dodajte luk. Pirjajte dok ne postane staklast pa dodajte gljive. Pirjajte još nekoliko minuta.
  3. Potom ubacite nagnječene režnjeve češnjaka, a zatim i jetricu. Na jačoj vatri pržite i miješajte oko 3 minute.
  4. Ulijte vino, dodajte listić lovora i sušeni timijan pa pustite da prokuha. Smanjite vatru i kuhajte 10-ak minuta, vino će se reducirati.
  5. Pustite da se sve ohladi pa premjestite u sjeckalicu ili multipraktik. Dodajte i preostalih 50 g maslaca te izmiksajte u paštetu. Posolite i popaprite prema osobnom ukusu.
  6. Kruh ili baguette narežite na kriške i prepržite na tavi. Namažite svaku krišku i poslužite s dodacima prema želji. Kiseli okusi će odlično pasati uz paštetu.