×
×
Sendvič torta od mortadele i sira
Mali zalogaji

Sendvič torta od mortadele i sira

Isprobajte drugačiji način posluživanja mortadele i složite slanu sendvič tortu.

Mortadela najčešće završi u sendvičima i to je u redu – tamo najviše i pripada. No, to ne znači da od sendviča ne možete napraviti atrakciju za goste. Pogotovo ako je kombinirate s krem sirom, mozzarellom, mladim špinatom, a sve uz završni dodir pistacija i rajčica.

PIK Natur Mortadela proizvedena je od biranih sastojaka i začina vrhunske kvalitete, a bez dodanih nitrita i fosfata, te je stoga idealna zvijezda ovog drugačijeg pristupa sendvičima.

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
15 minuta
uteg
BROJ OSOBA
4
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
PIK Natur mortadela

    ZA UKRAŠAVANJE:

Priprema:

  1. Krem sir malo razradite pjenjačom kako bi se lakše mazao (ako je tvrđe strukture).
  2. Prvu krišku kruha za tramezzine tanko namažite sirom pa rasporedite cijelom dužinom mladi špinat, potom kriške mortadele i zatim mozzarellu.
  3. Iduću krišku namažite s jedne strane pa tom stranom poklopite složene sastojke. Potom namažite i s gornje strane pa ponovno poredajte sastojke. Dodajte još jednu namazanu krišku s obje strane, na nju opet složite sastojke i poklopite zadnjim komadom kruha.
  4. S gornje strane namažite ostatak krem sira (malo deblje) pa ukrasite sjeckanim pistacijama, mini rajčicama, klicama graška i brašnom od pistacija (prema želji).