Mortadela najčešće završi u sendvičima i to je u redu – tamo najviše i pripada. No, to ne znači da od sendviča ne možete napraviti atrakciju za goste. Pogotovo ako je kombinirate s krem sirom, mozzarellom, mladim špinatom, a sve uz završni dodir pistacija i rajčica.
PIK Natur Mortadela proizvedena je od biranih sastojaka i začina vrhunske kvalitete, a bez dodanih nitrita i fosfata, te je stoga idealna zvijezda ovog drugačijeg pristupa sendvičima.
SASTOJCI
ZA UKRAŠAVANJE:
Priprema:
- Krem sir malo razradite pjenjačom kako bi se lakše mazao (ako je tvrđe strukture).
- Prvu krišku kruha za tramezzine tanko namažite sirom pa rasporedite cijelom dužinom mladi špinat, potom kriške mortadele i zatim mozzarellu.
- Iduću krišku namažite s jedne strane pa tom stranom poklopite složene sastojke. Potom namažite i s gornje strane pa ponovno poredajte sastojke. Dodajte još jednu namazanu krišku s obje strane, na nju opet složite sastojke i poklopite zadnjim komadom kruha.
- S gornje strane namažite ostatak krem sira (malo deblje) pa ukrasite sjeckanim pistacijama, mini rajčicama, klicama graška i brašnom od pistacija (prema želji).