Ljubitelji jačih okusa obožavat će ove tartove punjene aromatičnom Ljutom kobasicom. Svestrana je i koristi se u različitim jelima, a mi smo je ubacili u nadjev s paprikom i porilukom.
Za ove male pite koristili smo kuhani krumpir kao podlogu, a na kraju sve zapekli s naribanim Cheddar sirom.
SASTOJCI
ZA TARTOVE:
Priprema:
- Krumpir stavite kuhati u kori.
- Ljute kobasice i papriku narežite na kockice podjednake veličine. Poriluk narežite na kolutiće (koristite bijeli i svijetlo-zeleni dio).
- U tavi zagrijte ulje pa dodajte poriluk. Pržite ga pa kad počne loviti boju dodajte kockice paprike. Kad paprika omekša, dodajte kobasicu. Miješajte i pržite nekoliko minuta pa ubacite sjeckani pelat. Sve dobro promiješajte, posolite i popaprite te kuhajte još oko 4-5 minuta.
- Na kraju u tavu ubacite listove baby špinata i miješajte dok ne povenu.
- Kuhani krumpir ogulite i protisnite kroz prešu. U smjesu dodajte sol, papar i škrobno brašno. Pomiješajte pa smjesu podijelite na 6 jednakih dijelova.
- Od svakog dijela vlažnim rukama oblikujte diskove i složite ih na lim obložen papirom za pečenje. Potom rukama podignute rubove svakog diska od krumpira, kao da radite „ogradu“.
- Podloge od krumpira pokapajte uljem i pecite u pećnici oko 15 minuta na 200 °C.
- Izvadite iz pećnice i napunite tartove nadjevom. Pospite naribanim sirom i vratite u pećnicu. Zapecite oko 5 minuta na 220 °C.
- Gotove tartove pospite nasjeckanim peršinom i poslužite uz kiselo vrhnje.