Pečeni svinjski file sa salatom od cvjetače

2016

Sastojci

  • 800 g svinjskog filea
  • 1000 g cvjetače
  • 1 crvena paprika
  • 2 ljubičasta luka
  • 400 g čvrstog jogurta
  • 1 limun
  • 1 dl maslinovog ulja
  • sol, papar
9 Siječanj 2016, Komentari: Komentari isključeni za Pečeni svinjski file sa salatom od cvjetače

Lungić, popularno zvan svinjski biftek, je veoma cijenjen komad svinjetine zbog svoje mekoće i krtosti. Uparite ga s osvježavajućom salatom od cvjetače i paprike.

Priprema:

Svinjski file očistite od žilica pa prepecite sa svih strana. Prepečeni file stavite u zagrijanu pećnicu na 180°C deset minuta, ovisno o količini mesa. Pripazite da se meso tijekom pečenja ne presuši.

Cvjetaču očistite i narežite na cvjetove. Kratko prokuhajte u blago posoljenoj vodi u koju ste dodali nekoliko kapi limunovog soka. Potom je ocijedite i naglo ohladite kako biste zaustavili kuhanje. Cvjetača treba ostati al dente i lijepe bijele boje.

U zdjeli pomiješajte kuhanu cvjetaču s crvenom paprikom i ljubičastim lukom narezanim na kockice. Sve povežite s jogurtom i začinite sa soli, paprom i limunovim sokom.

Salatu poslužite u zdjeli, a file narežite na koso kako ne bi curili sokovi po dasci pa ga začinite sa svježe mljevenim šarenim paprom, krupnom soli i hladno prešanim maslinovim uljem.

Vezani članci