×
×
Pečeni svinjski file sa salatom od cvjetače
Iz pećnice

Pečeni svinjski file sa salatom od cvjetače

Lungić, popularno zvan svinjski biftek, je veoma cijenjen komad svinjetine zbog svoje mekoće i krtosti. Uparite ga s osvježavajućom salatom od cvjetače i paprike.

Svinjski file je dobar onoliko koliko ste dobri u njegovoj pripremi te koliko je dobar i prilog koji uz njega poslužujete. Nemojte ga presušiti i uparite ga s osvježavajućim namiricama.

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
30 minuta
uteg
BROJ OSOBA
4
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Svinjski file

Priprema:

  1. Svinjski file očistite od žilica pa prepecite sa svih strana. Prepečeni file stavite u zagrijanu pećnicu na 180 °C deset minuta, ovisno o količini mesa. Pripazite da se meso tijekom pečenja ne presuši.
  2. Cvjetaču očistite i narežite na cvjetove. Kratko prokuhajte u blago posoljenoj vodi u koju ste dodali nekoliko kapi limunovog soka. Potom je ocijedite i naglo ohladite kako biste zaustavili kuhanje. Cvjetača treba ostati al dente i lijepe bijele boje.
  3. U zdjeli pomiješajte kuhanu cvjetaču s crvenom paprikom i ljubičastim lukom narezanim na kockice. Sve povežite s jogurtom i začinite sa soli, paprom i limunovim sokom.
  4. Salatu poslužite u zdjeli, a file narežite na koso kako ne bi curili sokovi po dasci pa ga začinite sa svježe mljevenim šarenim paprom, krupnom soli i hladno prešanim maslinovim uljem.