Jednostavno i brzo: Pizza u tortiljama

2014

Sastojci

  • 6-8 gotovih tortilja (pšeničnih ili kukuruznih)
  • 500 g mozzarelle
  • 200 g nekog drugog topljivog sira
  • 200 g tanko rezane salame po izboru
  • kečap ili domaći umak od rajčice za pizzu
  • svježi ili sušeni bosiljak ili origano
20 Siječanj 2014, Komentari: 1

Još jedan brzi recept za navijačke večeri, dobro nam poznata pizza u latinoameričkoj izvedbi. Uz gotove tortilje treba vam samo toliko vremena koliko vaša vještina slaganja sastojaka oduzima, jer 'pečene' su, za tren oka.

Izgleda da nas je konačno krenulo. Nogometne sudačke nepravde i gafove, pokušat ćemo ostaviti iza sebe i s velikom nadom navijati dalje. U to ime, valja nešto i prigristi, a pizza je idealan izbor.

pizza-quesadillas-04

Priprema:

Mozzarellu naribajte ili narežite na otprilike pola centimetra debele ploške. Naribajte i drugi sir.

Tortilju premažite tankim slojem kečapa i pazite da ne pretjerate, jer će vam se pri okretanju tortilje cijediti. Na to posložite ploške salame, a zatim sireve, dodajte po želji začine, pa poklopite drugom tortiljom, koju ste isto tako premazali tankim slojem kečapa ili umaka od rajčice.

Stavite na ugrijanu tavu, smanjite temperaturu i pecite minutu do dvije, da tortilja dobije boju, a sirevi se počnu topiti. Zatim oprezno okrenite, pa još svega par trenutaka pecite i na drugoj strani.

Pečene tortilje razrežite na četvrtine ili petine i poslužite tople uz dodatni umak od rajčice.

Vezani članci