2020

Sastojci

  • Za tijesto:
  • 600 g cvjetače
  • 70 g ribanog parmezana
  • 100 g tvrdog sira (cheddar, gauda)
  • 1 jaje
  • Za nadjev:
  • PIK Šunka u ovitku
  • umak od rajčice
  • tvrdi sir
  • svježa rajčica
  • svježi bosiljak
18 Siječanj 2020, Komentari: Komentari isključeni za Pizzete od cvjetače sa šunkom i sirom

Bez brige, bez glutena! To ne znači da su ove male "pizze" nešto manje ukusne. A, ne... Probaj pa se uvjeri!

Ponekad nam život da limune, a ponekad organizam osjetljiv na gluten ili čvrstu volju da smanjimo ugljikohidrate. To ne znači da se moramo odreći finih jela poput pizze.

Uz malo preinaka poput podloge od cvjetače i sira, ovo klasično “tjestasto” jelo može postati drugačije pa čak i zanimljivije.

Ako se mrštiš na okus karfiola, probaj verziju sa tikvicama – super je!

pizzete-cvjetaca-sunka-02

Priprema:

Operi cvjetaču pa je razlomi na manje cvjetiće i usitni u sjeckalici na veličinu riže. Trebaš ukupno 600 g “riže” od cvjetače. Dinstaj je na tavi oko 5 minuta, bez dodatka ulja.

Ohlađenu cvjetaču stavi u gazu i dobro ocijedi. Pomiješaj je s jajetom i naribanim sirevima. Dobit ćeš ljepljivo tijesto. Oblikuj pizzete promjera 10-ak cm, a debljine do 0,5 cm.

Peci tijesto u prethodno zagrijanoj pećnici na 200°C oko 10 minuta.

Izvadi tijesto iz pećnice pa svaku pizzetu premaži umakom od rajčice, dodaj šnitu PIK Šunke u ovitku, naribani sir, manje komade šunke i rajčicu. Stavi u pećnicu na nekoliko minuta, dok se sir ne rastopi.

Vezani članci