Ponekad nam život da limune, a ponekad organizam osjetljiv na gluten ili čvrstu volju da smanjimo ugljikohidrate. To ne znači da se moramo odreći finih jela poput pizze.
Uz malo preinaka poput podloge od cvjetače i sira, ovo klasično “tjestasto” jelo može postati drugačije pa čak i zanimljivije.
Ako se mrštiš na okus karfiola, probaj verziju sa tikvicama – super je!
SASTOJCI
ZA TIJESTO:
ZA NADJEV:
Priprema:
- Operi cvjetaču pa je razlomi na manje cvjetiće i usitni u sjeckalici na veličinu riže. Trebaš ukupno 600 g "riže" od cvjetače. Dinstaj je na tavi oko 5 minuta, bez dodatka ulja.
- Ohlađenu cvjetaču stavi u gazu i dobro ocijedi. Pomiješaj je s jajetom i naribanim sirevima. Dobit ćeš ljepljivo tijesto. Oblikuj pizzete promjera 10-ak cm, a debljine do 0,5 cm.
- Peci tijesto u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 °C oko 10 minuta.
- Izvadi tijesto iz pećnice pa svaku pizzetu premaži umakom od rajčice, dodaj šnitu PIK Šunke u ovitku, naribani sir, manje komade šunke i rajčicu. Stavi u pećnicu na nekoliko minuta, dok se sir ne rastopi.