Pohana svinjetina u salati s preljevom od piva

2017

Sastojci

  • ZA 2 OSOBE:
  • 2 pohana svinjska odreska (svaki po 150 g)
  • 100 g zelene salate
  • 50 g matovilca
  • 50 g rukole
  • 50 g baby špinata
  • 1 kruška
  • klice od cikle
  • ZA PRELJEV:
  • 70 ml pšeničnog piva
  • 1 žlice bijelog vinskog octa
  • 1 žličica meda
  • 1 žličica Dijon senfa
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 2 prstohvata soli
27 Veljača 2017, Komentari: Comments Off on Pohana svinjetina u salati s preljevom od piva

Pohani odrezak 'na salatu'? Zvuči kao polupani lončići no radi se o zgodnoj ideji za ručak koji možete ponijeti na posao. Dajte ovom receptu šansu jer - ima i piva!

Kad se približava vrijeme ručka na poslu, mnogi posežu za pecivom ili sendvičem, dok drugi jedu kuhano jelo ili brzinski spremljenu svježu salatu.

Salata se vrlo lako pretvara u ukusan i cjelovit obrok, pogotovo ako u nju ubacite narezani pohani svinjski odrezak (koji vam je možda ostao od nedjeljnog ručka), jednu krušku i sve to prelijete finim dressingom od piva i meda. Da, da od piva, i to pšeničnog!

Ova je salata idealna za ponijeti na posao. Dovoljno je u jednu vrećicu staviti opranu salatu i jednu krušku, u bočicu napravljeni dressing, a u posudu (u kojoj ćete napraviti salatu) pohano meso.

Odrezak može biti klasičan ili punjen (npr. kao ovaj sa fotografije, punjen kulenom i sirom). Slobodno dodajte i kockice prženog kruha.

pohana-svinjetina-u-salati-s-preljevom-od-piva-02

Priprema:

Ako imate ostatke pohanih odrezaka, narežite ih na trakice. U suprotnom ispohajte odreske klasičnim načinom; istucite meso batom, malo posolite, uvaljajte u brašno, jaja, mrvice i ispohajte ih u dobro zagrijanoj masnoći.

Izvadite ih na tanjur koji ste prekrili kuhinjskim ubrusom kako bi se ocijedio višak masnoće. Po želji odreske možete napuniti sirom i kulenom ili sirom i šunkom pa tek onda pohati. Kad se odresci dobro ohlade, izrežite ih na deblje trakice.

Operite salatu, dobro je posušite pa i nju narežite na trakice. Matovilac, rukolu i baby špinat također operite i posušite. Krušku narežite na četvrtine, a svaku četvrtinu na tanke listiće.

Napravite dressing: u posudicu stavite pivo, dodajte mu ocat potom med i senf pa sve dobro izmiješajte metlicom. Dodajte sol i maslinovo ulje pa još jednom sve dobro izmutite dok ne dobijte gustu, glatku i ujednačenu emulziju.

Krenite slagati salatu: u zdjelu stavite pripremljenu lisnatu salatu, prelijte je dressingom i dobro izmiješajte. Potom dodajte narezane kruške i narezani odrezak, sve prelijte s još malo dressinga, na kraju dodajte prstohvat klica od cikle i vaš ručak je spreman.

Vezani članci