×
×
Pohani svinjski kotleti s batatom i brokulom
Recepti

Pohani svinjski kotleti s batatom i brokulom

Obožavate pohano meso, ali se ipak ponekad brinete oko prženja isprobajte ove svinjske kotlete iz pećnice, bez brašna i puno ulja.

Pohati se može i na bolji način – bez brašna i bez puno ulja, a uz dodatak raznih začina okus će biti neodoljiv

Ako obožavate pohano meso, ali se ipak ponekad brinete oko prženja i negativnih strana neodoljivog hrskavog omotača – isprobajte ove svinjske kotlete iz pećnice, bez brašna i bez „plivanja“ u ulju.

Spojite potom kotlete s prilogom od batata i brokule, propisno ih začinite i dobit ćete jednostavan obrok iz jednog lima i pećnice, a prepun okusa. Možda vam ga ne bi preporučio neki strogi fitness guru, ali nama se čini kao dobar prvi korak prema promišljenijoj prehrani.

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
40 minuta
uteg
BROJ OSOBA
4
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Odrezak s kostima

    Za prilog:

Priprema:

  1. Batate očistite, ogulite i narežite na kockice. Operite i očistite brokulu i narežite na manje cvjetiće. U zdjelici pomiješajte češnjak u granulama, sušeni peršin, origano i ružmarin te mrvljeni čili. Začinima pospite povrće, polijte maslinovim uljem pa posolite i popaprite prema želji i promiješajte.
  2. Na nauljeni lim za pečenje istresite povrće i stavite u pećnicu na 190 °C, desetak minuta. Za to vrijeme pripremite meso.
  3. Kotlete posolite i popaprite s obje strane. Pomiješajte češnjak i luk u granulama, sušeni peršin i origano te dimljenu papriku. Začine dodajte u krušne mrvice i sve dobro promiješajte.
  4. U zdjeli razmutite dva jaja pa dodajte nekoliko žlica vode i promiješajte. Svaki kotlet prvo umočite u jaja, kratko ocijedite pa prebacite u krušne mrvice. Lagano pritisnite prstima kako bi se mrvice što bolje uhvatile.
  5. Izvadite povrće iz pećnice, promiješajte ga pa na limu napravite mjesta i položite kotlete. Vratite u pećnicu i pecite desetak minuta. Izvadite, preokrenite kotlete na drugu stranu pa vratite na još desetak minuta. Poslužite toplo.