Pohati se može i na bolji način – bez brašna i bez puno ulja, a uz dodatak raznih začina okus će biti neodoljiv
Ako obožavate pohano meso, ali se ipak ponekad brinete oko prženja i negativnih strana neodoljivog hrskavog omotača – isprobajte ove svinjske kotlete iz pećnice, bez brašna i bez „plivanja“ u ulju.
Spojite potom kotlete s prilogom od batata i brokule, propisno ih začinite i dobit ćete jednostavan obrok iz jednog lima i pećnice, a prepun okusa. Možda vam ga ne bi preporučio neki strogi fitness guru, ali nama se čini kao dobar prvi korak prema promišljenijoj prehrani.
SASTOJCI
Za prilog:
Priprema:
- Batate očistite, ogulite i narežite na kockice. Operite i očistite brokulu i narežite na manje cvjetiće. U zdjelici pomiješajte češnjak u granulama, sušeni peršin, origano i ružmarin te mrvljeni čili. Začinima pospite povrće, polijte maslinovim uljem pa posolite i popaprite prema želji i promiješajte.
- Na nauljeni lim za pečenje istresite povrće i stavite u pećnicu na 190 °C, desetak minuta. Za to vrijeme pripremite meso.
- Kotlete posolite i popaprite s obje strane. Pomiješajte češnjak i luk u granulama, sušeni peršin i origano te dimljenu papriku. Začine dodajte u krušne mrvice i sve dobro promiješajte.
- U zdjeli razmutite dva jaja pa dodajte nekoliko žlica vode i promiješajte. Svaki kotlet prvo umočite u jaja, kratko ocijedite pa prebacite u krušne mrvice. Lagano pritisnite prstima kako bi se mrvice što bolje uhvatile.
- Izvadite povrće iz pećnice, promiješajte ga pa na limu napravite mjesta i položite kotlete. Vratite u pećnicu i pecite desetak minuta. Izvadite, preokrenite kotlete na drugu stranu pa vratite na još desetak minuta. Poslužite toplo.