Svake se godine 28. svibnja obilježava Međunarodni dan hamburgera u čast ovom popularnom sendviču.
Dok su nekad hamburgere uglavnom jeli radnici industrijskih tvornica, danas je postao prava gurmanska poslastica i omiljeni zalogaj za sve ljubitelje dobre hrane.
Osnovica svakog dobrog burgera je savršen komad mesa i umak koji će spojiti sve okuse. Zato sam u suradnji s PIK-om i Zvijezdom odlučio obilježiti Međunarodni dan hamburgera i podijeliti omiljeni recept za hamburger.
Baza mu je PIK Vrbovec Američki burger, sočna pljeskavica od 100% junećeg mesa s kombinacijom začina. Neizostavan dodatak je Zvijezda Burger umak s kiselim krastavcima izrađenim na bazi Zvijezda majoneze, čija se receptura nije mijenjala već 60 godina.
SASTOJCI
Priprema:
- Na suhoj grill tavi na naglo zapecite buđolu. Buđolu odložite na papirnati ubrus kako bi postala hrskava. Na grill tavi ispecite i pljeskavicu.
- Pecivo za hamburger prerežite na pola. Donju polovicu burger peciva premažite Zvijezda ketchupom i s malo senfa.
- Preko umaka stavite list oprane zelene kristal salate na koju stavite pečenu juneću pljeskavicu. Na još vruću pljeskavicu stavite šnite cheddar sira kako bi se lagano krenuo topiti.
- Preko sira rasporedite na tanke šnite narezanu svježu rajčicu, kisele krastavce i tanko rezani ljubičasti luk. Na kraju dodajte čips od buđole.
- Gornju polovicu hamburger peciva cijelu obilno premažite Zvijezda Burger umakom. Hamburger učvrstite dužom čačkalicom.