×
×
Punjeni patišoni s kobasicom i prosom
Recepti

Punjeni patišoni s kobasicom i prosom

Sezona bundevi započinjemo s patišon bundevom koja je idealna za punjenje zbog svoje mekane kore i atraktivnog izgleda.

Bundeve su na svakom koraku, a jedne od onih koje možemo nabaviti samo u jesen kad im je prava sezona su svakako i patišon bundeve. 

Nadjev je stvarno vrlo lako prilagoditi svom ukusu pa možete igrati na sigurno i ići s mljevenim mesom i rižom (kao punjena paprika) ili si pak možete dati malo oduška pa spojiti meso iz svježe kobasice, pekan orahe, sušene brusnice, gljive, proso… Kao što rekoh, granica od klasike do egzotike je skroz tanka i samo ovisi o vašoj mašti. Moj recept je za egzotičnije punjenje, a na vama je da vidite hoćete me pratiti i isprobati ga. Kako god bilo, nemojte da vam sezona patišona prođe! :)

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
1 sat
uteg
BROJ OSOBA
4
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Roštiljska kobasica

Priprema:

  1. Bundevi odrežite vrhove i izvadite sjemenke te ih namažite maslinovim uljem i pospite solju i paprom. Stavite bundeve (s vrhovima) u posudu za pečenje i pecite ih 20-ak minuta na 180 °C stupnjeva.
  2. Kobasice izvadite iz ovojnice i popržite ih na malo ulja, te pomoću kuhače usitnite što je više moguće. Kada je meso kobasica pečeno izvadite ga na tanjur i stavite sa strane.
  3. U istu tavu dodajte sitno rezani luk i gljive, te dinstajte dok ne omekšaju. U tavu dodajte i jabučni ocat i sve dobro promiješajte. Zatim ubacite sjeckane pekan orahe i brusnice, začinite solju i paprom, svježim timijanom.
  4. Kelj operite, narežite na tanke trakice ili ga sitno nasjeckajte. U velikoj zdjeli pomiješajte kobasicu, luk, gljive, sušene brusnice, proso, kelj i 3⁄4 parmezana.
  5. Punite bundeve mješavinom kobasica i prosa. Pospite preostalim parmezanom te pecite (bez vrhova bundeva) na 170 °C  još nekih 20-ak minuta tj. dok bundeve ne omekšaju i dok se nadjev ne zagrije. Poslužite odmah s tim da kod serviranja vratite vrhove bundeve na bundeve.