Ramstek: Pripremite ga s ljetnim povrćem na grillu

2016

Sastojci

  • 2 ramsteka, svaki po 250 g
  • sol
  • maslinovo ulje
  • 1 žličica maslaca
  • Za prilog:
  • 1 mala glavica luka
  • 1 paprika babura
  • 1 tikvica
  • 10 cherry rajčica
  • 5 - 6 crnih otkoštenih maslina
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1 žličica maslaca
  • timijan
  • bosiljak
  • sol
  • papar
12 Siječanj 2016, Komentari: Komentari isključeni za Ramstek: Pripremite ga s ljetnim povrćem na grillu

Lijep komad mesa, poput ramsteka, sam po sebi dovoljan je za ručak. Ali zašto štedjeti na okusima? Dodajte mu i ljetnog povrća.

Bogatstvo ljetnih plodova vaš će mesni ručak poboljšati svojim bojama, okusima i mirisima. Pratite stoga recept u nastavku i pripremite savršeno ukusan ramstek s ljetnim povrćem na grillu.

Prethodno svakako provjerite naših 5 najvažnijih savjeta za pripremu savršenog odreska.

ramstek-grill-povrce-detalj

Kako pripremiti ramstek:

Ramsteke izvadite iz hladnjaka sat vremena prije pečenja te ih dobro natrljajte solju i maslinovim uljem.

Grill tavu zagrijte do točke dimljenja pa na nju stavite temperirano meso.

Meso pecite s prve strane 4 minute, zatim ga okrenite i pecite još 3 minute za medium rare. U zadnjoj minuti pečenja ubacite na tavu i malo maslaca te njime podlijevajte meso. Ako želite više ili manje pečene odreske, doznajte točno vrijeme i temperaturu

Pečeno meso izvadite iz tave, odložite na tanjur ili dasku za rezanje, pokrijte aluminijskom folijom i ostavite da se odmori 10 minuta. Poslužite ga uz pripremljeno povrće.

Priprema povrća:

Luk i papriku narežite na trakice, tikvice narežite na kockice, a rajčice prepolovite. U tavi zagrijte maslinovo ulje i maslac pa na tome prepržite luk i papriku.

Kada potpuno omekšaju dodajte tikvice i pržite dok se tikvice ne karameliziraju. Dodajte rajčice, posolite, popaprite te dodajte timijan i majčinu dušicu. Nastavite kratko pržiti neprestano miješajući, a pred kraj kuhanja dodajte i otkoštene crne masline.

Poslužite odmah uz meso.

Vezani članci