×
×
Ramstek: Pripremite ga s ljetnim povrćem na grillu
Recepti

Ramstek: Pripremite ga s ljetnim povrćem na grillu

Lijep komad mesa, poput ramsteka, sam po sebi dovoljan je za ručak. Ali zašto štedjeti na okusima? Dodajte mu i ljetnog povrća.

Bogatstvo ljetnih plodova vaš će mesni ručak poboljšati svojim bojama, okusima i mirisima. Pratite stoga recept u nastavku i pripremite savršeno ukusan ramstek s ljetnim povrćem na grillu.

Prethodno svakako provjerite naših 5 najvažnijih savjeta za pripremu savršenog odreska.

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
30 minuta
uteg
BROJ OSOBA
4
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Ramstek

    ZA PRILOG:

Priprema:

  1. Ramsteke izvadite iz hladnjaka sat vremena prije pečenja te ih dobro natrljajte solju i maslinovim uljem. Grill tavu zagrijte do točke dimljenja pa na nju stavite temperirano meso.
  2. Meso pecite s prve strane 4 minute, zatim ga okrenite i pecite još 3 minute za medium rare. U zadnjoj minuti pečenja ubacite na tavu i malo maslaca te njime podlijevajte meso. Ako želite više ili manje pečene odreske, doznajte točno vrijeme i temperaturu
  3. Pečeno meso izvadite iz tave, odložite na tanjur ili dasku za rezanje, pokrijte aluminijskom folijom i ostavite da se odmori 10 minuta. Poslužite ga uz pripremljeno povrće.
  4. Luk i papriku narežite na trakice, tikvice narežite na kockice, a rajčice prepolovite. U tavi zagrijte maslinovo ulje i maslac pa na tome prepržite luk i papriku.
  5. Kada potpuno omekšaju dodajte tikvice i pržite dok se tikvice ne karameliziraju. Dodajte rajčice, posolite, popaprite te dodajte timijan i majčinu dušicu. Nastavite kratko pržiti neprestano miješajući, a pred kraj kuhanja dodajte i otkoštene crne masline. Poslužite odmah uz meso.