Ako želite običan ručak pretvoriti u pravu gozbu, a sve to bez puno truda ovo je recept za vas.
Ramsteku treba vrlo kratka termička priprema, a kako ga najbolje ispeći pročitajte ovdje. Ako se odlučite na manje komade od 200 g bit će dovoljno peći ih po dvije minute sa svake strane. Uz ramstek pripremite i glazirano pečeno povrće koje ćete uz nekoliko ‘tajnih začina’ pretvoriti u nevjerojatnu eksploziju okusa.
SASTOJCI
Za ramstek:
Za pečeno glazirano povrće:
Za glazuru:
Priprema:
-
Mrkvu operite, ogulite i narežite na komade dužine oko 3 cm. Hokaido tikvu operite, prepolovite, odstranite joj koštice pa je narežite na kriške. Kelju pupčaru odstranite vanjske oštećene listove i tvrdu stabljiku pa ih prepolovite, a ljutike ogulite i prepolovite. Svo povrće posložite na lim za pečenje, prelijte ga maslinovim uljem i malo posolite. Budite oprezni sa soljenjem jer je miso pasta dosta slana. Povrće pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 20 minuta ili dok ne omekša.
-
Dok se povrće peče pripremite glazuru. U zdjelici pomiješajte miso pastu i javorov sirup, dodajte malo češnjaka i toplu vodu pa sve umutite u glatku smjesu. Pečeno povrće izvadite iz pećnice i prelijte ga pripremljenom glazurom, promiješajte i posipajte sezamom.
-
Meso izvadite iz hladnjaka barem sat vremena prije pripreme kako bi se temperiralo. Tavu jako dobro zagrijte, pa dodajte maslinovo ulje. Na tako zagrijanu tavu stavite ramsteke i pecite ih dvije minute, a zatim ih okrenite i pecite još dvije minute. Pred kraj pečenja u tavu dodajte maslac i njime prelijevajte meso u tavi.
-
Pečeno meso i povrće izvadite na dasku, odmah posolite i popaprite, pokrijte folijom i ostavite desetak minuta da odmori. Poslužite uz pečeno glazirano povrće