Kao i nešto poznatiji T-bone odrezak, i Porterhouse se reže iz juneće slabine s biftekom, ali možemo reći da ćete uz ovaj drugi dobiti veću vrijednost za novac–naime, uz Porterhouse dolazi deblji dio bifteka.
Nakon što ga ispečete, dovoljno je začiniti ga aromatičnom i jednostavnom salsom verde, a za prilog će odlično pasati slatkaste glazirane mrkve iz pećnice.
SASTOJCI
Za glazirane mrkve:
Za salsu verde:
Priprema:
- Očistite mrkve i stavite ih u manju posudu za pečenje. U zdjelici pomiješajte med, maslinovo ulje, sol i papar. Mrkve prelijte glazurom, dodajte grančicu-dvije timijana.
- Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 30 minuta, odnosno, dok mrkve ne omekšaju i lagano uhvate boju.
- Nasjeckajte inćune, kapare, češnjak i peršin. Dodajte ulje, naribanu koricu limuna i sok, posolite, popaprite i zamiješajte salsu.
- Nauljite i dobro zagrijte tavu. Pecite odrezak osam minuta sa svake strane. Gotovi odrezak položite na aluminijsku foliju, na vrh stavite kockicu maslaca i zamotajte te pustite da odmori oko pet minuta.
- Skinite meso s obje strane kosti i narežite na tanke kriške. Poslužite tako da stavite kost na sredinu, a sa svake strane vratite narezano meso.
- Meso prelijte salsom, posolite pokapajte s još malo maslinovog ulja (prema želji) i poslužite uz glazirane mrkve.