×
×
Porterhouse steak s glaziranim mrkvama i salsom verde
Recepti

Porterhouse steak s glaziranim mrkvama i salsom verde

Porterhouse narezan na tanke kriške i poslužen na dasci atraktivan je mesni obrok za dvoje.

Kao i nešto poznatiji T-bone odrezak, i Porterhouse se reže iz juneće slabine s biftekom, ali možemo reći da ćete uz ovaj drugi dobiti veću vrijednost za novac–naime, uz Porterhouse dolazi deblji dio bifteka.

Nakon što ga ispečete, dovoljno je začiniti ga aromatičnom i jednostavnom salsom verde, a za prilog će odlično pasati slatkaste glazirane mrkve iz pećnice.

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
35 minuta
uteg
BROJ OSOBA
2
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Porterhouse

    Za glazirane mrkve:

    Za salsu verde:

Priprema:

  1. Očistite mrkve i stavite ih u manju posudu za pečenje. U zdjelici pomiješajte med, maslinovo ulje, sol i papar. Mrkve prelijte glazurom, dodajte grančicu-dvije timijana.
  2. Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 30 minuta, odnosno, dok mrkve ne omekšaju i lagano uhvate boju.
  3. Nasjeckajte inćune, kapare, češnjak i peršin. Dodajte ulje, naribanu koricu limuna i sok, posolite, popaprite i zamiješajte salsu.
  4.  Nauljite i dobro zagrijte tavu. Pecite odrezak osam minuta sa svake strane. Gotovi odrezak položite na aluminijsku foliju, na vrh stavite kockicu maslaca i zamotajte te pustite da odmori oko pet minuta.
  5. Skinite meso s obje strane kosti i narežite na tanke kriške. Poslužite tako da stavite kost na sredinu, a sa svake strane vratite narezano meso.
  6. Meso prelijte salsom, posolite pokapajte s još malo maslinovog ulja (prema želji) i poslužite uz glazirane mrkve.