Danas kuhamo po njemački. Rinderrouladen je jelo koje se smatra pravim njemačkim klasikom. To su nadjevene juneće rolice u kombinaciji s umakom od korjenastog povrća. Kada svemu navedenom dodamo i malo crnog vina, mislim da je jasno o kakvoj poslastici je ovdje riječ.
Jelo koje ne traži previše vremena kod pripreme, a konačni rezultat će biti dostojan kako svake svečane prilike tako i svakodnevnog obiteljskog ručka.
SASTOJCI
ZA ROLICE:
ZA UMAK:
Priprema:
- Juneće šnicle stanjite pomoću bata za meso kako bi ih omekšali i raširili za lakše motanje. Začinite ih solju i paprom.
- Mrkvu, papriku, kisele krastavce, crveni luk i slaninu sitno nasjeckajte. Šniclu namažite žlicom senfa pa je pospite sjeckanim povrćem. Meso preklopite tako da ga najprije presavijete po dužini, s obje strane, do pola i zatim ga samo zarolajte. Učvrstite krajeve pomoću 2-3 čačkalice.
- Na tavi ili u nešto dubljoj posudi s poklopcem zagrijte malo maslaca ili ulja. Kratko zapecite rolice sa svih strana.
- Povrće u kojem će se rolice dinstati pripremite tako da sve operete i narežete na komade veličine 1-2 centimetra. Češnjak zgnječite ili protisnite.
- Dinstajte ga minutu-dvije u istoj posudi u kojoj ste pržili meso, zalijte s vinom te dinstajte još nekih 5 minuta kako bi alkohol ispario. Dodajte ostale sastojke - sok rajčice, lovor, začine i po potrebi malo vode ili temeljca ako je sve pregusto. Mala napomena, sitno sjeckano povrće koje vam je ostalo nakon punjenja rolica slobodno dodajte da se dinsta.
- Sve dobro promiješajte pa dodajte zapečene šnicle, poklopite i dinstajte sat vremena dok juneće rolice ne postanu mekane, a tekućina se ne ukuha.