×
×
Rinderrouladen: Punjene juneće rolice
Recepti

Rinderrouladen: Punjene juneće rolice

Juneće rolice nadjevene slaninom, senfom, krastavcima i lukom u umaku od povrća i vina, smatraju se njemačkim klasikom.

Danas kuhamo po njemački. Rinderrouladen je jelo koje se smatra pravim njemačkim klasikom. To su nadjevene juneće rolice u kombinaciji s umakom od korjenastog povrća. Kada svemu navedenom dodamo i malo crnog vina, mislim da je jasno o kakvoj poslastici je ovdje riječ.

Jelo koje ne traži previše vremena kod pripreme, a konačni rezultat će biti dostojan kako svake svečane prilike tako i svakodnevnog obiteljskog ručka.

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
90 minuta
uteg
BROJ OSOBA
4
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Juneći but

    ZA ROLICE:

    ZA UMAK:

Priprema:

  1. Juneće šnicle stanjite pomoću bata za meso kako bi ih omekšali i raširili za lakše motanje. Začinite ih solju i paprom.
  2. Mrkvu, papriku, kisele krastavce, crveni luk i slaninu sitno nasjeckajte. Šniclu namažite žlicom senfa pa je pospite sjeckanim povrćem. Meso preklopite tako da ga najprije presavijete po dužini, s obje strane, do pola i zatim ga samo zarolajte. Učvrstite krajeve pomoću 2-3 čačkalice.
  3. Na tavi ili u nešto dubljoj posudi s poklopcem zagrijte malo maslaca ili ulja. Kratko zapecite rolice sa svih strana.
  4. Povrće u kojem će se rolice dinstati pripremite tako da sve operete i narežete na komade veličine 1-2 centimetra. Češnjak zgnječite ili protisnite.
  5. Dinstajte ga minutu-dvije u istoj posudi u kojoj ste pržili meso, zalijte s vinom te dinstajte još nekih 5 minuta kako bi alkohol ispario. Dodajte ostale sastojke - sok rajčice, lovor, začine i po potrebi malo vode ili temeljca ako je sve pregusto. Mala napomena, sitno sjeckano povrće koje vam je ostalo nakon punjenja rolica slobodno dodajte da se dinsta.
  6. Sve dobro promiješajte pa dodajte zapečene šnicle, poklopite i dinstajte sat vremena dok juneće rolice ne postanu mekane, a tekućina se ne ukuha.