Odmah nakon kušanja prvog zalogaja ovog jela znao sam da će mi postati osobni favorit. Zašto sam toliko siguran u tu tvrdnju? Ukratko, jelo ima okus popularne punjene paprike zbog čega sam ovo jelo u šali nazvao dekonstrukcijom punjene paprike.
Možete ga nazvati i mesnim đuvečom… Ali na kraju dana nije bitno kako će se jelo zvati. Bitno je da ga isprobate i da vam bude fino, a siguran sam da će tako i biti.
SASTOJCI
Priprema:
- Papriku očistite i operite te narežite na kocke veličine oko jednog cm. Oljuštite luk i češnjak te ih sitno nasjeckajte. U velikoj dubokoj tavi ili loncu na otopljenom maslacu stavite dinstati paprike, luk i češnjak. Nakon jedne minute dodajte mljeveno meso i nastavite dinstati sve namirnice nekoliko minuta. Važno je da vam meso postane smeđe i ne bude više crveno.
- Dinstanom mesu dodajte koncentrat rajčice i začine po želji. Moja preporuka je da ne preskočite dodavanje čajne žlice kumina uz sol i papar. Pomiješajte sve sastojke, a zatim dodajte rižu u tavu i prelijte sve s goveđim temeljcom. Poklopite posudu i na srednje jakom plamenu nastavite kuhati jelo petnaest do dvadeset minuta ili dok riža ne bude kuhana.
- Gotovo jelo sklonite sa štednjaka i dok je još vruće u njega umiješajte svježe listove baby špinata. Poslužite toplo. Dobar tek!