Ako želite pripremiti nešto malo drugačije, a opet prepoznatljivog okusa, ovo je recept za vas. Rolana mesna štruca jednostavna je za pripremu i za nju vam neće trebati egzotični sastojci.
Bez obzira na to ova štruca će svojim okusom nadmašiti sva očekivanja. Nadjevena mozzarellom i špinatom te premazana umakom od rajčica dovoljno je atraktivna za bilo koju posebnu prigodu ili nedjeljni ručak.
SASTOJCI
Za mesnu štrucu:
Za nadjev:
Za umak od rajčica:
Priprema:
- Prvo pomiješajte mljevenu junetinu i svinjetinu. Pancetu sitno nasjeckajte pa je dodajte mješavini mljevenog mesa.
- Smjesi dodajte jaje, sol, majčinu dušicu, dimljenu papriku, senf i papar i sve dobro izmiješajte kako bi se sastojci povezali u homogenu smjesu.
- Na komad aluminijske folije dužine 30 cm prebacite pripremljenu smjesu od mesa. Rukama lagano poravnajte meso u pravokutnik debljine oko jedan centimetar. Po mesu rasporedite listove mladog špinata i tanko narezanu mozzarellu.
- Potom uz pomoć folije, lagano i pažljivo, zarolajte meso po dužoj strani u roladu. Zagladite sve rukama i zatvorite krajeve mesom. Rolanu mesnu štrucu prebacite u posudu za pečenje vodeći računa da vam spoj bude s donje strane. Mesnu štrucu premažite maslinovim uljem i pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C, 60 minuta.
- Dok se štruca peče pripremite umak od rajčica. U loncu debljeg dna pomiješajte pasiranu rajčicu, med, češnjak i sol. Kuhajte sve na laganoj vatri dok se ne zgusne i potom maknite s vatre.
- Nakon 60 minuta mesnu štrucu premažite pripremljenim umakom od rajčice i pecite sve još desetak minuta. Pečenu štrucu izvadite iz pećnice, prebacite je na dasku, pokrijte folijom i ostavite je desetak minuta kako bi se sokovi od pečenja slegli. Narežite je na šnite i poslužite.