×
×
Roštilj kobasica s povrćem u burger pecivu
Video recepti

Roštilj kobasica s povrćem u burger pecivu

Svježe roštilj kobasice ovaj su se put smotale u burger pecivu uz dodatak paprike i tikvica s grill tave.

Roštilj kobasice obično se ispruže na tanjuru ili u nekom hot-dog pecivu. Ovaj put smo se odlučili zabaviti drugačijim oblikom.

Svježe roštilj kobasice dovoljno je samo smotati u krug i učvrstiti štapićem za ražnjiće. Potom ih poslužite u pecivu kao da radite burger uz dodatak grill povrća, svježe rukole i hladnog umaka od majoneze i senfa.

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
30 minuta
uteg
BROJ OSOBA
3
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Roštiljska kobasica

    Za umak:

Priprema:

  1. Pripremite tri para kobasica. Svaki par prvo izravnajte tj. ispružite pa onda kobasice smotajte u krug. Bočno ih probodite štapićem za roštilj kako bi zadržale oblik.
  2. Paprike i tikvicu narežite na kolutove. Burger peciva prerežite.
  3. U zdjelici pomiješajte majonezu, senf, sol i papar pa dobro promiješajte.
  4. Zagrijte ulje u grill tavi pa na njoj pecite kolutove paprike i tikvica dok ne uhvate boju.
  5. Kobasice ispecite u običnoj tavi. Pecite ih 3-4 minute sa svake strane, a zatim ih poklopite i pecite još oko 5 minuta.
  6. Izvadite kobasice pa u tavi rastopite maslac te zapecite peciva s prerezane strane.
  7. Donji dio peciva premažite umakom od majoneze i senfa. Na umak dodajte po jedan par zarolanih kobasica te izvadite štapić. Zatim na kobasice posložite paprike i tikvice. Na vrh dodajte svježu rukolu i poklopite gornjim dijelom peciva.