Roštilj kobasice obično se ispruže na tanjuru ili u nekom hot-dog pecivu. Ovaj put smo se odlučili zabaviti drugačijim oblikom.
Svježe roštilj kobasice dovoljno je samo smotati u krug i učvrstiti štapićem za ražnjiće. Potom ih poslužite u pecivu kao da radite burger uz dodatak grill povrća, svježe rukole i hladnog umaka od majoneze i senfa.
SASTOJCI
Za umak:
Priprema:
- Pripremite tri para kobasica. Svaki par prvo izravnajte tj. ispružite pa onda kobasice smotajte u krug. Bočno ih probodite štapićem za roštilj kako bi zadržale oblik.
- Paprike i tikvicu narežite na kolutove. Burger peciva prerežite.
- U zdjelici pomiješajte majonezu, senf, sol i papar pa dobro promiješajte.
- Zagrijte ulje u grill tavi pa na njoj pecite kolutove paprike i tikvica dok ne uhvate boju.
- Kobasice ispecite u običnoj tavi. Pecite ih 3-4 minute sa svake strane, a zatim ih poklopite i pecite još oko 5 minuta.
- Izvadite kobasice pa u tavi rastopite maslac te zapecite peciva s prerezane strane.
- Donji dio peciva premažite umakom od majoneze i senfa. Na umak dodajte po jedan par zarolanih kobasica te izvadite štapić. Zatim na kobasice posložite paprike i tikvice. Na vrh dodajte svježu rukolu i poklopite gornjim dijelom peciva.