Piletinu možete ispeći na roštilju ili grill tavi i zbog nje će ova salata postati cjeloviti obrok koji možete ponijeti na posao ili na izlet u prirodu. Ukusni dresing od meda i balzamičnog octa dat će salati poseban, slatkasti okus koji se odlično nadopunjava s ciklom i kuhanim jajima.
SASTOJCI
ZA PRELJEV:
Priprema:
- Ciklu zamotajte u aluminijsku foliju pa je pecite oko sat vremena na 180 °C. Ohladite je i ogulite joj koru te narežite na kockice jednake veličine.
- Kuhana jaja i gorgonzolu narežite na kockice. Pileća prsa specite na roštilju ili u tavi na malo ulja te također narežite na manje komade.
- Pripremite dresing tako da pomiješate žlicu meda, 3 žlice balzamičnog octa, 4 žlice ekstradjevičanskog maslinovog ulja, 1 žličicu senfa, sol i svježe mljeveni crni papar.
- Pečenu ciklu i rikolu pomiješajte s dresingom, pa u tanjur slažite redom - salatu i ciklu, zatim piletinu na komadiće te na kraju kuhana jaja i gorgonzolu.