I to kakva salata! S finim hrskavim čipsom od slanine i croutonima od kruha te mješavinom rukole i matovilca i divnim preljevom od maslinova ulja, jabučnog octa i meda.
Znamo da se slanina može ispržiti i u pećnici i u tavi; za ovu salatu je obavezno ispržite na tavi i to zato da biste u masnoći koju je ispustila mogli prepržiti kockice starog kruha i pretvoriti ih u aromatične croutone.
U ovoj salati breskve se koriste svježe, za dodatnu aromu breskve možete i kratko izgrilati na grill tavi ili roštilju.
SASTOJCI
ZA PRELJEV:
DODATNO:
Priprema:
- Burratu izvadite iz hladnjaka barem pola sata prije pripremanja salate. Burrata, kao i mozzarella se nikad ne služi direktno iz hladnjaka.
- Tanko rezane listiće slanine ispržite na tavi i pretvorite ih u hrskavi čips. Izvadite slaninu na tanjur koji ste prekrili papirnatim ubrusom kako bi se ocijedila masnoća.
- U istoj tavi na masnoći od slanine ispržite na kockice narezani integralni kruh sa sjemenkama (može i obični bijeli, ali integralni sa sjemenkama daje posebni šmek) i ohladite.
- Operite matovilac i rukolu pa ih prosušite. Operite breskve, posušite ih pa ih narežite na tanje ploške.
- U teglicu s poklopcem stavite sve sastojke za preljev i dobro protresite kako biste dobili gustu emulziju.
- U zdjelu ili na dublji pladanj složite matovilac i rukolu, dodajte breskve, pospite croutonima, dodajte natrgani čips od slanine i natrganu burratu.
- Prelijte pripremljenim preljevom, pospite za'atarom i na kraju dodajte listiće svježeg bosiljka pa poslužite. Prije služenja promiješajte.