×
×
Salata s burratom, slaninom i breskvama
Recepti

Salata s burratom, slaninom i breskvama

Ako tražite novu gurmansku ideju kojom obogatiti vaš stol ili samo način na koji potrošiti zadnje ljetne breskve, odgovor je – salata.

I to kakva salata! S finim hrskavim čipsom od slanine i croutonima od kruha te mješavinom rukole i matovilca i divnim preljevom od maslinova ulja, jabučnog octa i meda.

Znamo da se slanina može ispržiti i u pećnici i u tavi; za ovu salatu je obavezno ispržite na tavi i to zato da biste u masnoći koju je ispustila mogli prepržiti kockice starog kruha i pretvoriti ih u aromatične croutone.

U ovoj salati breskve se koriste svježe, za dodatnu aromu breskve možete i kratko izgrilati na grill tavi ili roštilju.

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
30 min
uteg
BROJ OSOBA
4
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Panceta

    ZA PRELJEV:

    DODATNO:

Priprema:

  1. Burratu izvadite iz hladnjaka barem pola sata prije pripremanja salate. Burrata, kao i mozzarella se nikad ne služi direktno iz hladnjaka.
  2. Tanko rezane listiće slanine ispržite na tavi i pretvorite ih u hrskavi čips. Izvadite slaninu na tanjur koji ste prekrili papirnatim ubrusom kako bi se ocijedila masnoća.
  3. U istoj tavi na masnoći od slanine ispržite na kockice narezani integralni kruh sa sjemenkama (može i obični bijeli, ali integralni sa sjemenkama daje posebni šmek) i ohladite.
  4. Operite matovilac i rukolu pa ih prosušite. Operite breskve, posušite ih pa ih narežite na tanje ploške.
  5. U teglicu s poklopcem stavite sve sastojke za preljev i dobro protresite kako biste dobili gustu emulziju.
  6. U zdjelu ili na dublji pladanj složite matovilac i rukolu, dodajte breskve, pospite croutonima, dodajte natrgani čips od slanine i natrganu burratu.
  7. Prelijte pripremljenim preljevom, pospite za'atarom i na kraju dodajte listiće svježeg bosiljka pa poslužite. Prije služenja promiješajte.