Još jedan poznati sendvič pretvorili smo u salatu. BLT sendvič nazvan je po prvim slovima osnovnih sastojaka: bacon, lettuce, tomato, odnosno panceta, zelena salata i rajčica te dodatno začinjen umakom od majoneze i vrhnja.
Mi smo se poigrali i pretvorili ga u salatu, kojoj smo dodali tjesteninu od heljde, pretvorivši ga tako u gluten free obrok. A kad smo već pržili pancetu, zamotali smo u nju i lungić i dobili lagani obrok, gotov u malo više od pola sata, a idealan za toplije dane.
SASTOJCI
Za umak
Priprema:
- Za umak pomiješajte sve navedene sastojke štapnim mikserom ili pjenjačom. Na kraju začinite limunom prema ukusu.
- Meso očistite od opni i suvišne masnoće pa dobro posušite. Pomiješajte senf, sol, papar i žlicu ulja i dobivenom emulzijom premažite lungić. Zamotajte ga u trake panceta i pecite 10-ak minuta poklopljenog u pećnici zagrijanoj na 200 °C. Nakon toga otklopite i pecite idućih 10-ak minuta da panceta postane hrskava. Izvadite i ostavite da se kratko ohladi.
- Dok se meso peče, stavite vodu za tjesteninu da zakuha. Zelenu salatu očistite, narežite na manje komade i prosušite. Rajčice narežite na polovice.
- Skuhanu tjesteninu ocijedite, ohladite pod mlazom hladne vode pa prelijte polovicom količine umaka i promiješajte. S mesa skinite pancetu i narežite je na manje komade. Lungić narežite na ploške. Tjestenini dodajte salatu i rajčice pa sve nježno promiješajte i pospite hrskavom pancetu. Servirajte uz lungić narezan na ploške kojeg ste prelili umakom od mesa.