Ovo je salata kojoj ćeš se obradovati iz više razloga. Za početak, sadrži komadiće pržene slanine. Ima malo tjestenine, nek’ se nađe i dosta povrća. I onog zelenog isto.
Na kraju je tu preljev na bazi (malo) majoneze koji će svemu dati kremasti štih.
SASTOJCI
ZA SALATU:
ZA PRELJEV:
Priprema:
- Tjesteninu skuhaj al dente i pusti da se u potpunosti ohladi. Tako će se preljev bolje "uloviti" na tjesteninu. Odaberi tjesteninu sitnije vrste.
- Cherry rajčice nareži na četvrtine, a papriku na kockice. Salatu usitni. Važno je odabrati hrskavu i što svježiju zelenu salatu, poput kristalke.
- Slaninu nareži na trakice pa kratko preprži na suhoj tavi dok ne postane hrskava.
- Pomiješaj sve sastojke za preljev. Majonezu možeš ublažiti grčkim jogurtom. Ako ti se prilikom kušanja čini da je preljev previše kisel, ne brini, u salati se to neće osjetiti, a dat će joj potrebnu svježinu.
- U većoj zdjeli stavi sve sastojke za salatu, naribaj parmezan, dodaj preljev pa dobro (ali nježno) promiješaj. Na kraju sve pospi komadićima pržene slanine.
- ako napraviš više preljeva, možeš ga čuvati u dobro zatvorenoj teglici i do nekoliko dana (u hladnjaku)
- ako želiš konkretniju salatu, dodaj joj pečene komadiće lungića ili puretine
- umjesto slanine, u salatu možeš staviti kockice šunke po izboru
- ako paziš na unos glutena, običnu tjesteninu zamijeni onom od slanutka ili heljde