×
×
Sendvič s pljeskavicom, grill sirom i lukom
Video recepti

Sendvič s pljeskavicom, grill sirom i lukom

Ovaj bogati sendvič s pljeskavicom i tek nekoliko dodataka savršen je izbor za ljetni roštilj ili povratak kući nakon “ozbiljnijeg” ljetnog izlaska.

Pljeskavice možete poslužiti uz zapečeni grah ili prženi krumpir kao prilog, možete ih jesti samo uz svježu sezonsku salatu, a jedan od omiljenih formata je i ukusan sendvič.

Pljeskavica ne mora nužno biti u lepinji. Ovaj put smo iskoristili kukuruznu ciabattu, a dodali smo i grill sir. Ono što nikako nismo htjeli preskočiti su klasici – ajvar, kajmak (dorađen začinima) i luk. Čini nam se da niti jedna pljeskavica bez tih dodataka ne bi imala smisla.

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
30 minuta
uteg
BROJ OSOBA
2
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Pljeskavica

    KAJMAK UMAK:

Priprema:

  1. U manju zdjelicu dodajte kajmak, nasjeckani svježi vlasac, mljevenu papriku i mrvljeni čili. Promiješajte u ujednačenu smjesu.
  2. Luk narežite na polumjesece, grill sir prerežite na tanje kriške, a ciabatte prepolovite poprečno.
  3. Na gril tavi zagrijte suncokretovo ulje. Ispecite pljeskavice, pecite ih 3-4 minute s obje strane.
  4. Izvadite pljeskavice iz tave pa dodajte grill sir i pecite ga s obje strane dok ne uhvati boju. Ciabatte zapecite na tavi s prerezane strane. Prema potrebi, u tavu dodajte još malo ulja.
  5. Donji dio ciabatte premažite ajvarom pa na njega stavite pljeskavicu, a na meso sir. Pospite narezanim lukom pa dodajte baby salate. Gornji dio peciva premažite začinjenim kajmakom pa poklopite sve kao sendvič.