Pljeskavice možete poslužiti uz zapečeni grah ili prženi krumpir kao prilog, možete ih jesti samo uz svježu sezonsku salatu, a jedan od omiljenih formata je i ukusan sendvič.
Pljeskavica ne mora nužno biti u lepinji. Ovaj put smo iskoristili kukuruznu ciabattu, a dodali smo i grill sir. Ono što nikako nismo htjeli preskočiti su klasici – ajvar, kajmak (dorađen začinima) i luk. Čini nam se da niti jedna pljeskavica bez tih dodataka ne bi imala smisla.
SASTOJCI
KAJMAK UMAK:
Priprema:
- U manju zdjelicu dodajte kajmak, nasjeckani svježi vlasac, mljevenu papriku i mrvljeni čili. Promiješajte u ujednačenu smjesu.
- Luk narežite na polumjesece, grill sir prerežite na tanje kriške, a ciabatte prepolovite poprečno.
- Na gril tavi zagrijte suncokretovo ulje. Ispecite pljeskavice, pecite ih 3-4 minute s obje strane.
- Izvadite pljeskavice iz tave pa dodajte grill sir i pecite ga s obje strane dok ne uhvati boju. Ciabatte zapecite na tavi s prerezane strane. Prema potrebi, u tavu dodajte još malo ulja.
- Donji dio ciabatte premažite ajvarom pa na njega stavite pljeskavicu, a na meso sir. Pospite narezanim lukom pa dodajte baby salate. Gornji dio peciva premažite začinjenim kajmakom pa poklopite sve kao sendvič.