Slanutak s kobasicama iz tave

2020

Sastojci

  • 4 PIK Kranjske kobasice
  • 2 žlice maslinovog ulja ili masnoće po izboru
  • 1 glavica luka
  • 1 crvena rog paprika
  • 1 režanj češnjaka
  • 1 žličica majčine dušice
  • ½ dimljene slatke ili ljute paprike
  • ¼ žličice soli
  • 200 ml pasirane rajčice
  • 200 ml mesnog temeljca
  • 240 g ocijeđenog slanutka iz tegle ili limenke
  • svježi sjeckani peršin
10 Siječanj 2020, Komentari: Komentari isključeni za Slanutak s kobasicama iz tave

Ovo je  jelo za čiju pripremu ćete izdvojiti tek pola sata, a zbog toga nećete žrtvovati njegove okuse ni zadovoljstvo dok ga jedete.

Ovo je  jelo za čiju pripremu ćete izdvojiti tek pola sata, a zbog toga nećete žrtvovati njegove okuse ni zadovoljstvo dok ga jedete.

Kako bi priprema bila što brža i jednostavnija u ovom receptu koristim kuhani slanutak iz tegle (ili konzerve). Na isti način možete pripremiti i bijeli grah ili neku drugu grahoricu po svom izboru.

Osim što je ovo jelo jednostavno i brzo za pripremu i količine u receptu prilagođene su za male obitelji. Ne morate brinuti da će vam se ostaci povlačiti danima po hladnjaku. Ipak, ako želite imati spreman ručak za dane kada ste jako zauzeti skuhajte duplu porciju i dio zamrznite za kasnije.

slanutak-s-kobasicama-02

Priprema:

U velikoj dubokoj tavi zagrijte maslinovo ulje pa na njemu kratko prepržite kobasice, tek toliko da malo uhvate boju sa svih strana. Izvadite ih iz tave i stavite ih sa strane.

Na istom ulju prepržite luk i papriku. Kad povenu i karameliziraju se dodajte češnjak, majčinu dušicu, dimljenu papriku i sol pa sve nastavite pržiti neprestano miješajući dok češnjak ne zamiriše.

Dodajte pasiranu rajčicu i temeljac, dobro promiješajte i pustite da sve zakuha.

Smanjite vatru i vratite kobasice u tavu, sve krčkajte na laganoj vatri oko deset minuta ili dok se umak malo ne reducira.

Sada umiješajte i slanutak, kuhajte još nekih deset minuta pa maknite s vatre.

Poslužite posipano sjeckanim peršinom i uz kruh.

Vezani članci