×
×
Slanutak s kobasicama iz tave
Recepti

Slanutak s kobasicama iz tave

Ovo je  jelo za čiju pripremu ćete izdvojiti tek pola sata, a zbog toga nećete žrtvovati njegove okuse ni zadovoljstvo dok ga jedete.

Ovo je  jelo za čiju pripremu ćete izdvojiti tek pola sata, a zbog toga nećete žrtvovati njegove okuse ni zadovoljstvo dok ga jedete.

Kako bi priprema bila što brža i jednostavnija u ovom receptu koristim kuhani slanutak iz tegle (ili konzerve). Na isti način možete pripremiti i bijeli grah ili neku drugu grahoricu po svom izboru.

Osim što je ovo jelo jednostavno i brzo za pripremu i količine u receptu prilagođene su za male obitelji. Ne morate brinuti da će vam se ostaci povlačiti danima po hladnjaku. Ipak, ako želite imati spreman ručak za dane kada ste jako zauzeti skuhajte duplu porciju i dio zamrznite za kasnije.

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
30 min
uteg
BROJ OSOBA
2
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Kranjska kobasica

Priprema:

  1. U velikoj dubokoj tavi zagrijte maslinovo ulje pa na njemu kratko prepržite kobasice, tek toliko da malo uhvate boju sa svih strana. Izvadite ih iz tave i stavite ih sa strane.
  2. Na istom ulju prepržite luk i papriku. Kad povenu i karameliziraju se dodajte češnjak, majčinu dušicu, dimljenu papriku i sol pa sve nastavite pržiti neprestano miješajući dok češnjak ne zamiriše.
  3. Dodajte pasiranu rajčicu i temeljac, dobro promiješajte i pustite da sve zakuha. Smanjite vatru i vratite kobasice u tavu, sve krčkajte na laganoj vatri oko deset minuta ili dok se umak malo ne reducira.
  4. Sada umiješajte i slanutak, kuhajte još nekih deset minuta pa maknite s vatre.
  5. Poslužite posipano sjeckanim peršinom i uz kruh.