Za nekoga tko jede puno mesa, moram priznati da jedem prilično malo kruha. Suhe stvari poput kobasice i pršuta su mi uvijek draže s nekim finim sirom i povrćem zbog čega mi često ostane puno nepojedenog kruha.
No kruh je namirnica koja se može iskoristiti na bezbroj načina, a ovaj složenac je jedan od boljih i ukusnijih. U složenac možete dodati razne salame, šunku, kobasice po ukusu pa čak i povrće.
Ovisno o veličini kalupa koji koristite, pripazite na vrijeme pečenja složenca kako bi dobro ispekao.
SASTOJCI
Priprema:
- Kruh, kobasice i luk narežite na kockice približno jednake veličine. Cheddar sir naribajte. Pomiješajte sastojke u posudi pa njima napunite manji kalup za torte ili vatrostalnu posudu po želji. Kalup prethodno premažite maslacem.
- U drugoj posudi pomiješajte jaja, kiselo vrhnje i mlijeko te začinite solju i paprom. Smjesom prelijte sastojke u kalupu. Sastojke lagano utisnite na dno kalupa kako bi se smjesa od jaja i mlijeka ravnomjerno rasporedila.
- Složenac pecite na 180 °C, najmanje pola sata. Ovisno o dimenzijama kalupa i debljini složenca moguće je da ćete ga morati peći i duže kako ne bi ostao sirov u sredini.
- Nakon pečenja ostavite ga kratko da se ohladi pa ga poslužite.